СУЂЕЊЕ КАНТАРУ У ВРАЊУ: Главни претрес Дејану Николићу у случају врањског ОК радија - у току саслушање окривљених (ФОТО)

Ј. С.

16. 08. 2022. у 10:13

У ОСНОВНОМ суду у Врању данас се одржава главни претрес у случају против Дејана Николића – Кантара, који се терети за насилничко понашање, због зазидавања прозора у врањском ОК радију.

СУЂЕЊЕ КАНТАРУ У ВРАЊУ: Главни претрес Дејану Николићу у случају врањског ОК радија - у току саслушање окривљених (ФОТО)

Фото: Ј. С.

Суђење је почело пред препуном судницом Основног суда, председавајући судија Јелена Димитријевић на почетку суђење врло строго се обратила присутнима и рекла да ће бити страго санкцонисан свако ко не поштује суд, а није искључено ни искључивање јавности.

У међувремену, по захтеви адвоката окривљеног, била је одређена пауза од 20 минута. Након паузе, почело је саслушање окривљених.

У Основном суду у Врању данас се одржава главни претрес у случају против Дејана Николића – Кантара који се терети за насилничко понашање, због зазидавања прозора у врањском ОК радију, који је кулминација притисака и вандализма који су уследили након тога. Подсећамо да је овај кафић најпре разбијен , а онда и испрскан белом бојом у сред бела дана. Тренутно кафић не ради.

Пред сам почетак суђења испред Оновног суда створила се прилично тензична атмосфера. Поред бројних новинасрких екипа предвођених Вераном Матићем, који де дошао да пружи колегама подршку, али који се и сам због тога нашао на мети  Дејана Николића,   испред суда су и запослени у концкарницама чији је (незванични) власник Кантар, који су дошли да му пруже подршку.

Подршка је дошла и од стране Удружење особа са параплегијом које је основано ради побољшања услова и права особа са овом врстом инвалидитета, које на територији Пчињског округа имамо 84 чланова, а један од њих је и Дејан Николић Кантар.

Они су се дан ранији огласили аопштењем у коме наводе да је Николић њихов “пријатељ и друг, породичан човек и привредник који је активан у раду Удружења и има велики допринос и залагање за побољшање услова живота особа са инвалидитетом”.

- Имајући у виду да се последњих месеци против њега води поступак за који сматрамо да је неоснован, неправедан и заснован на сумњивим доказима, сви чланови Удружења, пружамо подршку Николићу. Поступак који се води против Николић Дејана, сматрамо да од самог почетка обилује бројним процесним неправилностима који су у колизији са Законом, зато верујемо да ће суд исправити све претходне законске пропусте и нелогичности тужилаштва у овом процесу, да особе са инвалидитетом имају иста права као и остали грађани Републике Србије. „Нико није крив док се не докаже супротно“ . наводи се у саопштењу.


Подсећамо све је почело у септембру 2021. године,  када је Дејан Николић звани „Кантар“ тражио број мобилног телефона Оливере Владковић власнице ОК радија и интернет кафеу, који послује у оквиру ОК Радија. Уследио је непријатан разговор и тврдња да ће сазизади прозор, а све ради изградње и доградње својих просторија за потребе коцкарнице Цолосеум. Оливера Владковић је одговорила да за све што жели да гради мора да поседује дозволу надлежних институција и да све буде у складу са законом о Планирању и изградњи РС, и да када јој то покаже, може да ради.

У новембру 2021. године, подигнута је скела под прозором ОК радија и том приликом је  обавештена грађевинска инспекција, која је изашла на терен и обуставила радове. У зимском периоду није било грађевинских активности. Од марта 2022. године, креће притисак, прво претећом поруком, коју је Оливера Владковић пријавила полицији. У априлу ове године од стране НН лица разбијен је излози кафеа у раним јутарњим сатима. Након дате изјаве, Оливера Владковић је од полиције захтевала заштиту.

Активности на градилишту нелегалног објекта, наставлјене су и упућена је нова пријава грађевинској инспекцији, која је вршила увиђај неколико пута и затворила градилиште. Без обзира на забрану, Дејан Николић Кантар је наставио са градњом. У јуну у поподневним сатима , једно лице је ушло у кафић и уништило цео ентеријер кафеа, фарбом коју је разбацивао распршивачем. Друго лице је унело мобилни телефон преко којег се чуо глас Дејана Николића Кантара са претњама. Након тога, и далје су се наставиле претње и притисци који су упућивани преко запослених лјуди у ОК Радију, а 6. јуна је зпослене у редакцији сачекао зазидан прозор.

Средином јуна у просторијама кафића уприличен је састанак Сталне радне групе за безбедност новинара као подршка ОК радију. Што је био повод да у ноћи између 24. и 25. јуна у Врању на више места буде излеплјен постер са ликом Верана Матића, који је као део Сталне радне групе за безбедност новинара посетио Врање, са текстом: „Веран Матић самозвани грађевински инспектор који руши по Врању. Политичарима наређује, инспекцијским службама наређује, хапси, организује рад тужилаштва и судија, врши притисак на медије. Зашто? Све због кафића „Но Комент“ који се налази у локалу отетом од фирме „Чик Куманово“.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ДВА НОВА УПОЗОРЕЊА НА НЕПОГОДЕ: Спремите се на време - олујни ветрови и грмљавина доносе велику количину падавина

ДВА НОВА УПОЗОРЕЊА НА НЕПОГОДЕ: Спремите се на време - олујни ветрови и грмљавина доносе велику количину падавина

РЕПУБЛИЧКИ хидрометеоролошки завод Србије (РХМЗ) издао је два најновија упозорења. Једно се односи на велику количину падавину данас, а друго за сутра за грмљавинске непогоде са градом и олујним ветром.

26. 09. 2022. у 12:52

ОВО ЈЕ МЛАДИЋ КОЈИ СЕ ЗАПАЛИО ПРЕД ЂОКОВИЋЕМ: Откривено шта стоји иза језивих сцена самоповређивања на Лејвер купу

ОВО ЈЕ МЛАДИЋ КОЈИ СЕ ЗАПАЛИО ПРЕД ЂОКОВИЋЕМ: Откривено шта стоји иза језивих сцена самоповређивања на Лејвер купу

НА ЛЕЈВЕР купу у Лондону догодио се прекид меча између Стефаноса Циципаса и Дијега Шварцмана, након што су на центру терена виђене језиве сцене самоповређивања једног од гледалаца.

23. 09. 2022. у 20:25

Коментари (0)

ИЗНЕНАДНА СМРТ ЈЕ ПРЕКИНУЛА ЉУБАВ: Он је био муж Јелице Сретеновић - глумица се након губитка заветовала на самоћу