СВЕТ СПОЈИЛО ДЕЧЈЕ КОЛО: Фестивал "Лицидерско срце" почео у Ужицу

Н. ЈАНКОВИЋ

16. 08. 2022. у 09:09

У ГРАДУ на Ђетињи почео је 14. Међународни дечји фестивал фолклора "Лицидерско срце" који ће окупити око 1.000 младих учесника из 11 држава.

СВЕТ СПОЈИЛО ДЕЧЈЕ КОЛО: Фестивал Лицидерско срце почео у Ужицу

Фото Град Ужице

Један од најзначајнијих европских фестивала ове врсте трајаће до 19. августа а цело Ужице биће у знаку аутентичне игре и музике са свих меридијана. Учесници фестивала ове године долазе из Мексика, Украјине, Мађарске, Бугарске, Словачке, Чешке, Словеније, Турске, Грчке, БиХ - Република Српска. Осим града Ужица подршку фестивалу пружиће министарства културе и правде, Представништво РС у Србији, Управа за сарадњу са дијаспором и Србима у региону и ТО Златибор. Покровитељ фестивала је председник Србије Александар Вучић.

- Наш град ће неколико дана живети у ритму разигране и распеване младости, која ће нас упознати са фолклорним наслеђем различитих поднебља. Језик музике и игре је онај који сви разумеју и због тога не изненађује да овакве манифестације дају значајан допринос повезивању и зближавању људи и народа.

Важно је да се упознајемо, а то се најбоље чини преко културне заоставштине и води ка узајамном уважавању и поштовању наших посебности - рекла је Јелена Раковић Радивојевић, градоначелница Ужица.

Учесници ће део програма уприличити на Златибору и у Вишеграду.

Радионице

УЗ богат концертни програм, уприличени су и бројни пратећи садржаји: изложба народних ношњи земаља учесница, едукативни семинар "Деца - чувари традиције", фолклорне играонице, грнчарска радионица, зумба журка, посете туристичким одредиштима, историјским и културним знаменитостима, као и традиционална хуманитарна акција "Лицидерско срце - деци".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

СНИМАК ЛИКВИДАЦИЈЕ У ПАНАМИ: Да ли ово убиство има везе са Радојем Звицером?! (ВИДЕО)

СНИМАК ЛИКВИДАЦИЈЕ У ПАНАМИ: Да ли ово убиство има везе са Радојем Звицером?! (ВИДЕО)

У ПАНАМСКИМ медијима објављен је снимак са места убиства мушкарца између 40 и 45 година који је убијен у петак поподне. Према наводима тамошњих медија још увек није откривен идентитет убијеног који је убијен у белом аутомобилу.

30. 09. 2022. у 23:53

КОМШИЈА ИЗ ПАКЛА: Дала му кључ да храни мачке, а онда је видела снимак са камере - страшно шта је урадио у њеном кревету (ВИДЕО)

КОМШИЈА ИЗ ПАКЛА: Дала му кључ да храни мачке, а онда је видела снимак са камере - страшно шта је урадио у њеном кревету (ВИДЕО)

ДА ЛИ стварно знате ко су вам комшије? Ово питање треба себи да постави Деби Веринг-Џонс (64) из Бирмингема коју је непријатно изненадио њен комшија у којег је имала поверење.

03. 10. 2022. у 20:26

Коментари (0)

БРЕГУ ТУЖИО ПРВИ КОМШИЈА: Саслушан на суду - овако се бранио