ПАЛМА: Радници ЈКП "Стандард" из Јагодине једногласно дали подршку да су задовољни радом локалне самоуправе

Novosti online

15. 08. 2022. у 15:58

ПРЕДСЕДНИК Скупштине града Јагодине Драган Марковић Палма рекао је да су радници ЈКП "Стандард" из Јагодине једногласно дали подршку да су задовољни радом локалне самоуправе.

ПАЛМА: Радници ЈКП Стандард из Јагодине једногласно дали подршку да су задовољни радом локалне самоуправе

Фото: Новости

- Пре свега желим да вам кажем да нико ни на кога не врши притисак и да нико не врши мобинг као што то прича један бивши председник општине Јагодина из ДС-а, који је са својим сарадницима тада завио Јагодину у црно. Ваше је право да тужите за, по вама неисплаћене путне трошкове,  а моје је да вас информишем о ситуацији у Јавном комуналном предузећу „Стандард“. Они имају бесплатан превоз и тузили су да наплате бесплатан превоз. Стављам на гласање ко је задовољан радом локалне самоуправе - рекао је председник Скупштине града Јагодине Драган Марковић Палма обраћајући се радницима ЈКП „Стандард“ из Јагодине, а поводом тужбе дела радника против свог предузећа за путне трошкове.

Радници су у препуној сали Поморавског округа једногласно подржали рад локалне самоуправе и гласали. А на питање да ли неко од радника има минималну плату, нико од присутних није подигао руку, јер сви имају много веће плате од минималних. Марковић је још и додао да радници "Стандарда" имају много веће плате од радника у локалној самоуправи. Председник Скупштине града Јагодине Драган Марковић Палма је рекао и да постоји један бивши председник општине Јагодине, демократа и његови тадашњи функционери, који се наводно брину за раднике „Стандарда“.

- Тај душебрижник демократа и његови функционери који су када су били на власти у општини Јагодина уместо да купе грађевинске машине да запосле „Стандард“ купили два нова Пежоа да би се они возили. У њихово време ДС-а у Јагодини су били блокирани рачуни и „Стандарда“ и других предузећа.

- Он је док је био на власти са својим сарадницима је, уместо да купе булдожер, прво су покварили онај који је Стандард већ имао и изнајмили булдожер од једне фирме из Смедеревске Паланке и за то је општина Јагодина плаћала велике суме и по сату и по дану. Он и његови сарадници су тада потписали Уговор о изградњи водовода за села Рибаре, Ракитово и Кончарево, а као интабулацију ставили су цело ЈКП „Стандард“ из Јагодине, а цена је била 7 пута већа од тадашњих. Ми смо муке имали да поништимо тај штетан уговор по наш град.  Да се тај уговор реализовао „Стандард“ би одавно био угашен. Такође су тај бивши председник општине и његови функционери који се данас много брину за раднике „Стандарда“ потписали уговор преко посредника са Дунав осигурањем. Тадашњи високи функционери ДС-а који се наводно много брину за вас су Јагодину завили у црно док су били на власти.

- Данас град Јагодина даје посао  предузећу „Стандард“ за 70 посто буџета вашег предузећа. Купили смо 8 великих грађевинских машина како би могли да запослимо „Стандард“ и да примате плате и доприносе, где год можемо запослили смо људе и машине из ЈКП „Стандард“, али ако се ваше тужбе реализују, те суме ово предузеће неће имати одакле да плати и зато вам хвала на разумевању - казао је Марковић и подсетио да је градски превоз бесплатан на целој територији града Јагодине, а има, како је рекао и неких који су тужили своје предузеће, а живе у граду и много њих који раде прву смену, а путују из оближњих села где увек има аутобуски превоз који је бесплатан.

- Чудно је и да су "Стандард" тужили за превоз и они који станују на само 500м од свог радног места. Наравно признаће се путни трошкови свима онима који имају ноћне смене и који немају одговарајуће аутобусе и имају стварне трошкове превоза - рекао је Марковић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

УДАРИО ГРОМ У АЕРОДРОМ НИКОЛА ТЕСЛА: Обустављен саобраћај, оштећена писта, службе процењују штету

УДАРИО ГРОМ У АЕРОДРОМ НИКОЛА ТЕСЛА: Обустављен саобраћај, оштећена писта, службе процењују штету

ПОЛЕТНО слетну стазу београдског аеродрома "Никола Тесла" погодио је гром и том приликом направио оштећење, због чега су полетања и слетања авиона привремено обустављена, саопштено је са аеродрома.

27. 09. 2022. у 16:38

Коментари (0)

Имаш ДВЕ ХИЉАДЕ разлога за регистрацију на моззартбет.цом