ВРШАЦ У ЗНАКУ НИКОЛЕ ТЕСЛЕ: Изложбе о славном српском научнику у оквиру "Културног лета"

Ј. Ј. Б.

12. 08. 2022. у 08:10

ВРШАЦ ће до 20. августа бити у знаку Николе Тесле.

ВРШАЦ У ЗНАКУ НИКОЛЕ ТЕСЛЕ: Изложбе о славном српском научнику у оквиру Културног лета

Фото: Ј. Ј. Баљак

У оквиру манифестације "Вршачко културно лето", у том граду су отворене две изложбе посвећене славном српском научнику, које су приредили аутори из Италије и Аустрије.

У десном улазу Дома војске налази се изложба акварела италијанског архитекте и илустратора Даниелеа Меучија "Никола Тесла, човек који је обликовао будућност", која на 30 панела приказује детаље несвакидашњег живота нашег генија. Ти радови су резултат рада на првој графичкој новели о Тесли, која је објављена прошлог децембра у Италији.

Друга изложба "Никола Тесла и Висока техничка школа у Грацу", која ће вечерас бити отворена у левом улазу Дома војске, посвећена је периоду који је овај Србин провео у том аустријском граду. Такође, говори и о томе како су његова техничка достигнућа и идеје утицали на науку, индустрију и развој образовне институције у Грацу, коју је похађао од 1875. до 1878. године.

Улаз је бесплатан.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ТУКАО МЕ ЈЕ ДОК САМ БИЛА ТРУДНА: Петројка из серије Село гори прошла кроз пакао, због насиља се породила у осмом месецу

ТУКАО МЕ ЈЕ ДОК САМ БИЛА ТРУДНА: Петројка из серије "Село гори" прошла кроз пакао, због насиља се породила у осмом месецу

ГЛУМИЦУ Тијану Вучетић најшира публика упознала је као симпатичну и несналажљиву Петројку у серији "Село гори, а баба се чешља", али она се у последње време ретко појављује у јавности.

27. 11. 2022. у 07:42

Коментари (0)

МАНДИНЕ ГОРКЕ РЕЧИ ИЗ 90их: Учити децу да буду поштени је као да их учите да буду идиоти