ВРШАЦ У ЗНАКУ НИКОЛЕ ТЕСЛЕ: Изложбе о славном српском научнику у оквиру "Културног лета"

Ј. Ј. Б.

12. 08. 2022. у 08:10

ВРШАЦ ће до 20. августа бити у знаку Николе Тесле.

ВРШАЦ У ЗНАКУ НИКОЛЕ ТЕСЛЕ: Изложбе о славном српском научнику у оквиру Културног лета

Фото: Ј. Ј. Баљак

У оквиру манифестације "Вршачко културно лето", у том граду су отворене две изложбе посвећене славном српском научнику, које су приредили аутори из Италије и Аустрије.

У десном улазу Дома војске налази се изложба акварела италијанског архитекте и илустратора Даниелеа Меучија "Никола Тесла, човек који је обликовао будућност", која на 30 панела приказује детаље несвакидашњег живота нашег генија. Ти радови су резултат рада на првој графичкој новели о Тесли, која је објављена прошлог децембра у Италији.

Друга изложба "Никола Тесла и Висока техничка школа у Грацу", која ће вечерас бити отворена у левом улазу Дома војске, посвећена је периоду који је овај Србин провео у том аустријском граду. Такође, говори и о томе како су његова техничка достигнућа и идеје утицали на науку, индустрију и развој образовне институције у Грацу, коју је похађао од 1875. до 1878. године.

Улаз је бесплатан.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

СИН ми је добро, ушили су му рану али је још у болници. Иако је полиција ухапсила сву тројицу нападача, двојицу малолетника су пустили а оног старијег од 46 година су задржали. Страшно је то што су мог сина, који уопште није проблематичан, напали из чистог мира док је шетао пса.

04. 02. 2023. у 11:56

ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

"ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА" Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

- ПОГЛЕДАЈТЕ са каквим болесним лажовима имамо посла, погледајте, поштовани грађани, чиме се баве и то већ 30 дана, рекао је председник Србије Александар Вучић, показујући јавности фото-монтажу фотографијe на којој се он наводно грли са Аљбином Куртијем, а коју је Срђан Миливојевић из ДС делио на друштвеним мрежама.

03. 02. 2023. у 14:22

Коментари (0)

СОЧНО ТЕЛЕЋЕ ПЕЧЕЊЕ У РЕРНИ: По рецепту најискуснијих кувара - тајна је у брашну