СЛУШАЈУ ПОТРЕБЕ БИЗНИСА: Шапчани поносни на привредни савет који je подршка градоначелнику и већницима

В. Митрић

10. 08. 2022. у 12:15

ЛОКАЛНИ акциони план запошљавања је програмски документ који град Шабац усваја сваке године, а садржи мере активне политике за конкретну годину - каже Живан Бајић, члан Градског већа, истичући да је правни основ за доношење тог документа Закон о запошљавању и осигурању за случај незапослености.

СЛУШАЈУ ПОТРЕБЕ БИЗНИСА: Шапчани поносни на привредни савет који je подршка градоначелнику и већницима

Детаљ из центра града на Сави, Фото В. Митрић

Реализацијом тог програма се, каже, доприноси креирању повољног пословног амбијента и стварању могућности за даљи привредни раст - уз креирање нових радних места.

- То значи да ће се, истовремено, смањивати број незапослених у читавом шабачком крају, а да би што ефикасније била на услузи привредном сектору, локална самоуправа је формирала и Привредни савет. Конкретно, ради се о саветодавном телу градоначелника, чији су основни задаци да доноси закључке, препоруке и мишљења од важности за унапређење пословне климе на подручју Шапца, те да поменуте акте доставља Скупштини, Градском већу и градоначелнику. Све, наравно, уз предлог за предузимање одговарајућих мера. Значајан задатак је и обезбеђивање стручне помоћи градоначелнику и Градском већу при одлучивању у вези са свим другим економским и развојним програмима. Јер, трудимо се да пажљиво слушамо потребе привредника у Шапцу и да на најбољи могући начин испунимо све њихове захтеве, посебно оне који се тичу унапређења њиховог пословања - објашњава Бајић.

На привреди је, дакле, да тражи и намеће услове, а посао локалне самоуправе је да то спроведе.

- Представници града имају одличан однос са привредницима који послују на територији Шапца, што би требало да буде примарни циљ сваке друштвене заједнице. Креирење партнерског односа са привредом представља дуг процес, који захтева много разумевања са обе стране, па зато наш Привредни савет има 15 чланова, од којих су њих осморо реномирани представници управо привреде - закључује већник Живан Бајић.

ВИЗИЈА

КРОЗ Локални акциони план запошљавања за ову годину Шапчани су дефинисали приоритете и циљеве, те утврдили програме и мере који ће се реализовати на територији града на Сави. И управо зарад постизања одрживог повећања запослености, предвиђено је укупно 13 програма, за чију реализацију је из буџета локалне самоуправе опредељено 139 милиона динара.

Илустрација В. Н.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

СНИМАК ЛИКВИДАЦИЈЕ У ПАНАМИ: Да ли ово убиство има везе са Радојем Звицером?! (ВИДЕО)

СНИМАК ЛИКВИДАЦИЈЕ У ПАНАМИ: Да ли ово убиство има везе са Радојем Звицером?! (ВИДЕО)

У ПАНАМСКИМ медијима објављен је снимак са места убиства мушкарца између 40 и 45 година који је убијен у петак поподне. Према наводима тамошњих медија још увек није откривен идентитет убијеног који је убијен у белом аутомобилу.

30. 09. 2022. у 23:53

Коментари (0)

СРАМОТА НА ЈУГУ СРБИЈЕ: Шта су младенцима донели у коверти - свекрва раширила причу по целом комшилуку