НОВИМ АСФАЛТОМ ДО СВАКОГ СЕЛА: Рума наставља да улаже у побољшање целокупне путне инфраструктуре

С. Костић

08. 08. 2022. у 15:45

КАДА је дошла на чело Општине Рума, Александра Ћирић је обећала да ће са њеним тимом радити на побољшању целокупне инфраструктуре на територији целе румске општине, не само града него и свих 16 села ове општине.

НОВИМ АСФАЛТОМ ДО СВАКОГ СЕЛА: Рума наставља да улаже у побољшање целокупне путне инфраструктуре

Комплетна деоница под новим асфалтом, Фото Општина Рума

То се и види ових летњих месеци, где се машине само премештају из места у место. Једне такве радове председница Ћирић је обишла на асфалтирању приступног пута Малим Радинцима, где се ради критична деоница у дужини од око 500 метара, која је захтевала хитну санацију.

- Одлучили смо да кренемо у рехабилитацију овог дела пута према селу Мали Радинци, а након тога до краја календарске године настављамо реконструкцију читавог овог путног правца према поменутом селу. Пут ће врло брзо бити поново доступан грађанима - рекла је председница Ћирић.

За уређење пута ка Малим Радинцима издвојено је 7,4 милиона динара, а нови радови биће ускоро започети у румским приградским насељима Циглана и Аеродром, почеће и реализација пројекта редовног одржавања путева и крпљења ударних рупа, затим асфалтирање Фрушкогорске улице у Добринцима, а затим ће механизација ићи пут Путинаца и даље где то буде потребно.

- За нас ови радови су од великог значаја. Ово је једини прилаз који смо имали према Руми и годинама је тај пут у изузетно лошем стању, апеловали смо и овом приликом се захваљујем локалној самоуправи која је изашла у сусрет нашем захтеву. Више нема крпљења него је пресвучена комплетна деоница у дужини од 500 метара - истакао је Живко Стојковић, заменик председника МЗ Мали Радинци.

Реконструкција пута ка селу, Фото Општина Рума

Како је рекао, у плану је још проширење и санирање асфалта на самом уласку у село, који је у изузетно лошем стању, а направио је и осврт на неке од планираних послова.

- Предстоји нам изградња капеле на локалном гробљу и проширење гробља и насипање пута до католичког гробља гребаним асфалтом, туцаником, па ћемо прилаз учинити приступачнијим и бољим, то су неки основни пројекти који су веома битни за наше село - казао је Стојковић.

МОДЕРНЕ САОБРАЋАЈНИЦЕ

После ових радова, новим асфалтом биће пресвучени главни саобраћајни правци у североисточном делу румске општине. Пре мање од месец дана завршена је комплетна реконструкција пута Рума - Жарковац - Путинци, која је износила преко 550 милиона динара.

ОСВЕЖЕЊЕ НА ТРОПСКИМ ВРУЋИНАМА

Приликом обиласка терена, Ћирићева је радницима поделила освежење - сокове, воду, како би се донекле ублажили тешки временски услови за рад.

- Температура је преко 30 степени, у близини тек урађеног асфалта је сигурно температура преко 40. Као мали знак пажње, гест добре воље, понела сам радницима мало расхлађења, али видим да су њихове машине у којима раде заиста добро опремљене, климатизоване.

Они су, како кажу, већ и навикли на овакве временске услове, како лети, тако и зими. Ми смо ту да им бар на неки начин олакшамо услове рада и да им се захвалимо за њихов труд и рад - нагласила је Ћирићева.

Илустрација В. Н.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

СНИМАК ЛИКВИДАЦИЈЕ У ПАНАМИ: Да ли ово убиство има везе са Радојем Звицером?! (ВИДЕО)

СНИМАК ЛИКВИДАЦИЈЕ У ПАНАМИ: Да ли ово убиство има везе са Радојем Звицером?! (ВИДЕО)

У ПАНАМСКИМ медијима објављен је снимак са места убиства мушкарца између 40 и 45 година који је убијен у петак поподне. Према наводима тамошњих медија још увек није откривен идентитет убијеног који је убијен у белом аутомобилу.

30. 09. 2022. у 23:53

Коментари (0)

СРАМОТА НА ЈУГУ СРБИЈЕ: Шта су младенцима донели у коверти - свекрва раширила причу по целом комшилуку