Председник Мировић примио делегацију Жупаније Харгита

Промо

14. 07. 2022. у 12:12

ПРЕДСЕДНИК Покрајинске владе Игор Мировић састао се данас са делегацијом румунске Жупаније Харгита, коју је предводио председник Жупанијског већа Чаба Борболи, са којим је разговарао о могућностима привредне сарадње.

Председник Мировић примио делегацију Жупаније Харгита

Фото: Покрајинска влада

Оценивши да су односи Србије и Румуније на високом нивоу, председник је делегацији Харгите представио потенцијале наше покрајине, а саговорници су се сагласили да постоје бројне области и потенцијали за успостављање сарадње.

Мировић је нагласио да су највеће могућности за то у областима пољопривреде, прерађивачке индустрије, сектору информационих технологија и култури.

Подсетивши на то да Војводина има успостављену сарадњу са румунским жупанијама Арад и Тимиш, председник Мировић је истакао да је Покрајина заинтересована да повезивањем привредника, развојних агенција и културних делатника конкретизује односе са Жупанијом Харгита.

Председник Жупанијог већа Харгите Чаба Борболи рекао је да је та жупанија заинтересована за сарадњу са Покрајином Војводином, као и са Привредном комором Војводине, у областима од заједничког интереса попут пољопривреде, прерађивачког сектора и туризма.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

КУРТИЈЕВО ЛУДИЛО НЕ СТАЈЕ: Хитна помоћ упућена ка мосту у Митровици и насељу Три солитера (ФОТО)

КУРТИЈЕВО ЛУДИЛО НЕ СТАЈЕ: Хитна помоћ упућена ка мосту у Митровици и насељу Три солитера (ФОТО)

ПОСЛЕ изненадног десанта такозване косовске полиције и представника Централне изборне комисије на зграду Општине у Зубином Потоку, Аљбин Курти неславно је окончао свој сулуди чин чији циљ је био да Србе на северу Косова и Метохије и физички натера да изађу на његове лажне изборе.

06. 12. 2022. у 15:22 >> 15:25

Коментари (0)