МИРОВИЋ: Настављамо асфалтирање улица и санацију изворишта воде у општини Сечањ

Novosti online

07. 07. 2022. у 13:11

ПРЕДСЕДНИК Покрајинске владе Игор Мировић посетио је данас село Јарковац у општини Сечањ, где је обишао завршне радове на рехабилитацији Светосавске улице дуге два километра, а потом председнику Општине уручио решења о финансирању изградње и опремања бунара у Сечњу и Шурјану и адаптације објекта поште у Неузини, пројеката које ће са више од 28 милиона динара финансирати Покрајина.

МИРОВИЋ: Настављамо асфалтирање улица и санацију изворишта воде у општини Сечањ

Фото:

Председник је подсетио на то да су нови асфалт, уз Јарковац, добиле и улице у местима Бока и Неузина, те да је пројекат обухватио обнову укупно седам километара улица у та три насеља, за шта је Покрајина издвојила 189 милиона динара.

- Мање општине заслужују већу пажњу јер немају довољно велике буџете да саме реализују овако значајне инвестиције, и због тога ће Покрајинска влада у наредном периоду издвајати још већа средства за мање средине, јер је то једини начин да се људи задрже у селима – да им обезбедимо добру школу, здраву пијаћу воду и добру путну мрежу - изјавио је председник Мировић.

Он је најавио да почињу радови на ревитализацији бунара за пијаћу воду у свим насељеним местима ове општине како би се мештанима обезбедило квалитетније водоснабдевање.

- На састанку са председником Општине договорено је улагање у реконструкцију школа на територији Сечња током летње паузе, за шта ће Покрајинска влада издвојити новац по хитној процедури. Уз то, настављамо асфалтирање улица и санацију изворишта воде у општини Сечањ - рекао је председник Покрајинске владе.

Председник Општине Сечањ Небојша Мељанац оценио је да су ово велики пројекти без којих та општина не би могла функционисати.

- Без подршке Покрајинске владе, Општина Сечањ не би могла сама реализовати ове инвестиције које су од великог значаја за наше грађане - навео је Мељанац.

Догађају је присуствовао и директор Управе за капитална улагања Војводине Милош Малетић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ПЛЕМИЋКО ПОРЕКЛО Ово је право презиме Ирфана Менсура - моћан разлог зашто га је променио: Родитељима није сметало