РЕКОНСТРУКЦИЈА ОСНОВНЕ ШКОЛЕ У НОВОЈ ВАРОШИ: Држава финансира изградњу котларнице на биомасу

А.Ровчанин

05. 07. 2022. у 19:38

КАНЦЕЛАРИЈА за управљање јавним улагањима Владе Републике Србије и Општина Нова Варош су потписали уговор у оквиру "Програма за обнову и унапређење објеката у јавној својини у области образовања фаза ИИ" о изградњи котларнице на биомасу у склопу реконструкције Основне школе Живко Љујић.

РЕКОНСТРУКЦИЈА ОСНОВНЕ ШКОЛЕ У НОВОЈ ВАРОШИ: Држава финансира изградњу котларнице на биомасу

Фото: А.Ровчанин

Нова котларница ће испоручивати топлотну енергију Основној школи Живко Љујић, Средњој школи, спортској дворани, згради општине, згради Библиотеке и Завичајног одељења музеја.

- Проширењем капацитета биће омогућено да се на исти систем прикључе и зграде Дома културе, Инеx-Пошта, управна зграда ДХЛЕ и зграда полиције. Вредност радова је 233 милиона динара за изградњу котларнице, топловода и подстаница.

Очекује се расписивање јавне набавке у року од 7 дана након усагалашавања документације. Ова котларница це заменити постојеће 2 котларнице које су користиле фосилна горива (лоз уље и мазут) за сагоревање – навео је у свом посту на фејсбук профилу заменик председника општине Нова Варош Бранко Бјелић.

Наставак реконструкције Основне школе кроз изградњу котларнице је обећао председник државе Александар Вучић током посете Новој Вароши.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

СТАРА НАРОДНА ВЕРОВАЊА: Ево зашто не треба убијати змије