ДО 1. АВГУСТА ВОЗАЧИМА САМО ОПОМЕНЕ: Велика очекивања од контроле непрописно паркираних возила у Нишу

Д. МИЉКОВИЋ

04. 07. 2022. у 13:40

НИШКО "Око соколово", а у питању су два специјална возила, у почетку ће возачима делити опомене, а од 1. августа почиње и санкционисање.

ДО 1. АВГУСТА ВОЗАЧИМА САМО ОПОМЕНЕ: Велика очекивања од контроле непрописно паркираних возила у Нишу

Фото П. Милошевић

Све казне за непрописно паркирање у граду на Нишави износе 5.000 динара, а - уколико власник аутомобила обавезу измири у року од осам дана - глоба је упола мања, 2.500 динара.

У Нишу има око 3.600 паркинг места, а у последњих неколико година њихов број је повећан за 15 одсто. Лане је овдашњи "Паркинг сервис", по налогу Саобраћајне полиције, уклонио 7.000 непрописно паркираних аутомобила.

- Ова услуга је дефинисана категоризацијом и зависи од тежине возила, што је Влада Србије нормирала још 2009. Од тада ништа није мењано, а власници најтежих превозних средстава затечених остављених на недозвољеном месту мораће да издвоје и 20.000 - каже Дејан Димитријевић, в.д. директора "Паркинг сервиса".

Истовремено, градоначелница Драгана Сотировски објашњава да циљ увођења "Ока соколовог" нису казне, већ регулисање саобраћаја у Нишу. Због превеликог броја возила на улицама, идеја је да се за аутобусе, али и таксисте, посебно на булеварима, ослободи жута трака, што би требало да покаже позитивне ефекте посебно током јутарњег и поподневног "шпица".


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

НАЈБОЉИ ОД НАЈБОЉИХ: Луксуз који је непревазиђен, употпуњен невероватном природом и у потпуној интими зелених брдашца Бодрума