БАКИЋ: Огромна улагања у путну инфраструктуру града Суботице

Novosti online

30. 06. 2022. у 11:59

ГРАДОНАЧЕЛНИК Суботице Стеван Бакић и директор Јавног предузећа за управљање путевима, урбанистичко планирање и становање, Огњен Голубовић, обишли су данас завршне радове на рехабилитацији и проширењу коловоза у улици Пролетерских бригада у Месној заједници „Зорка“.

БАКИЋ: Огромна улагања у путну инфраструктуру града Суботице

Фото: Strahinja Babović

Градоначелник Бакић је, тим поводом, изјавио да се ради о изградњи коловоза у дужини од једног километра  и проширењу са четири на пет метара као и да је вредност радова 14,8 милиона динара.

„Ово је улица од значаја не само за грађане овог дела града него за комплетан јавни саобраћај зато што је  једна од најпрометнијих у овом делу Суботице. Када радови за дан или два буду потпуно завршени квалитет и безбедност саобраћаја биће подигнут на виши ниво“, нагласио је Стеван Бакић.

Према његовим речима, крајем јула или почетком августа када се окончају све тендерске процедуре, кренуће се  у реконструкцију Новосадског пута (обилазнице око Палића) и асфалтираће се још три улице у граду и две у приградским  насељима.

„Припрема се и пројектно техничка документација за изградњу коловоза у 17 улица. Ради се о огромним улагањима у инфраструктуру путне мреже града Суботице. Настављамо да реализујемо све оно што смо обећали. Након завршетка радова у улици Пролетерских бригада, асфалт ће добити и Зоркина улица у дужини од једног километра. Суботица иде напред да ради, користимо овај амбијент политичког мира и стабилности које нам је омогућио председник Србије Александар Вучић и Влада Републике Србије“, нагласио је Стеван Бакић.

Огњен Голубовић је рекао да се први пут примењују нове технологије за смањење ломова, с обзиром на то да се ради о улици предвиђеној за тешки теретни саобраћаја и да од тога како ће се показати у наредном периоду зависи да ли ће нове технологије бити примењиване и убудуће.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

УПОЗОРЕЊЕ: Грешка којом МЕД претварате у ОТРОВ - унос ове намирнице може бити штетан по ваше здравље