СПРЕМНИ ДА ШТИТЕ ГРАЂАНЕ СРБИЈЕ: Новосадски Одред жандармерије обележио свој Дан и славу

Љ. П.

28. 06. 2022. у 20:58

ЗАМЕНИК градоначелника Новог Сада Милан Ђурић присуствовао је програму којим се обележава Дан и славa Жандармерије, одржаном у новосадском одреду те јединице.

СПРЕМНИ ДА ШТИТЕ ГРАЂАНЕ СРБИЈЕ: Новосадски Одред жандармерије обележио свој Дан и славу

Прес служба Града Новог Сада

Тим поводом припадници Жандармерије представили су свој рад и опрему и захвалили се на подршци институцијама, организацијама и појединцима са којима сарађују.

Честитајући припадницима Жандармерије њихов Дан и славу заменик градоначелника им се захвалио на храбрости, пожртвованости и спремности да штите грађане Србије, као и да реагују у кризним и ванредним ситуацијама. Он је нагласио да Град подржава све јединице Министарства унутрашњих послова и да те институције добро сарађују, а све у циљу очувања мира и безбедности Новосађана.

Жандармерија је организациона јединица Дирекције полиције у Министарству унутрашњих послова која планира, организује и извршава најсложеније безбедносне задатке на целој територији Републике Србије у случајевима сузбијања тероризма, обезбеђивања јавног реда и мира у ситуацијама високог ризика и обезбеђења јавних скупова високог ризика. Такође пружа помоћ у ванредним ситуацијама обављајући спасилачку службу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

КРЕНУО САМ КА ТОМИ, СМРТ МЕ ЗОВЕ: Потресна исповест Зорана Калезића