НАЈВЕЋИ ВИНСКИ ДОГАЂАЈ У РЕГИОНУ: Данас почиње 19. међународни фестивал вина „Интерфест“

С. Б.

16. 06. 2022. у 11:31

МЕЂУНАРОДНИ фестивал вина „Интерфест“ у свом 19. издању, окупиће на Тргу слободе у Новом Саду од 16. до 18. јуна више од 90 учесника, међу којима су и најуспешнији српски винари, мале породичне винарије као и оне велике, који ће понудити најбоље производе љубитељима добре капљице.

НАЈВЕЋИ ВИНСКИ ДОГАЂАЈ У РЕГИОНУ: Данас почиње 19. међународни фестивал вина „Интерфест“

Интерфест

МЕЂУНАРОДНИ фестивал вина „Интерфест“ у свом 19. издању, окупиће на Тргу слободе у Новом Саду од 16. до 18. јуна више од 90 учесника, међу којима су и најуспешнији српски винари, мале породичне винарије као и оне велике, који ће понудити најбоље производе љубитељима добре капљице. Своја вина представиће и винарије из Мађарске, Хрватске, Црне Горе и Словеније, а ове године, по први пут ће публика моћи да проба и вина Словачке. Осим винске понуде, посетиоци ће бити у прилици да пробају и квалитетне ракије, домаћи виски и разне ликере а биће уприличена интересантна гастрономска понуда, попут кулена и сирева, а поред тога, биће могуће пробати најлепше војвођанске колаче, мед и пецива.

- Бројне туристичке организације и удружења подржавају своје винаре и убрајају вински туризам све више у своју понуду, комбинујући друге производе са винским путевима, поготово у Војводини- каже Наташа Радишић, организаторка манифестације.- Тако ћемо ове године обједињено видети понуду Сремских Карловаца, Сомбора, Вршца, Инђије, Жабља и Бачке Паланке, али су са нама и вина из других крајева Србије. Наравно најбројнији су, како и увек фрушкогорски винари, а Нови Сад ће на овогодишнем фестивалу представити своје винаре и публикацију, као и изложбу посвећену новосадском путу вина.

Радно време Фестивала је од 19 до 24 часа, улаз је бесплатан, а чаше и ваучере за дегустацију је могуће купити на фестивалском улазу.

- Наш Фестивал вина се убраја у неколико најзначајнијих догађаја у Војводини и сваке године има подршку Града Новог Сада због доприноса привредно-туристичком развоју, са посебним акцентом на промовисање и подизање винске културе, али и одржавању међународних привредних односа из области производње и промоције вина- истиче Наташа Радишић и наглашава да значај Интерфеста и ван граница наше земље потврђују публика и произвођачи који долазе са свих страна.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Да ли знате по ком српском великану је названа улица која повезује Савски трг и Кулу Београд?

Да ли знате по ком српском великану је названа улица која повезује Савски трг и Кулу Београд?

БЕЗ поштовања историје и чувања сећања на великане који су нас својим бесмртним делима у прошлости задужили нема ни светле будућности. Вођен овим универзалним животним геслом, Belgrade Waterfront није пропустио да, подижући најмодерније насеље у Србији, читаву десну обалу Саве премрежи новим саобраћајницама које представљају својеврстан омаж славним историјским личностима.

23. 05. 2024. у 16:00 >> 12:26

„ЖОГО БОНИТО“ ЗА МАЛОГ ОГИЈА: „Дечак лептир“ наставља борбу уз подршку хероја из Суперлиге хуманости

„ЖОГО БОНИТО“ ЗА МАЛОГ ОГИЈА: „Дечак лептир“ наставља борбу уз подршку хероја из Суперлиге хуманости

ФОНДАЦИЈА Моззарт за сваки погодак у домаћем првенству издваја 10.000 динара, а најбољи играч априла Винисијус Мело усмерио хуманитарни фонд за лечење Огњена Бојковића

24. 05. 2024. у 16:00

Коментари (0)

А ПОСЛЕ РАСКИДА: Стефанос Циципас има девојку! Шта мислите, одакле је?