УЗРОК СТОМАЧНИХ ТЕГОБА БИЋЕ ПОЗНАТ У ЧЕТВРТАК: Нови детаљи оболевања чак 76 ученика у Александровцу

С. БАБОВИЋ

13. 06. 2022. у 16:00

УЗРОК масовног оболевања чак 76 ученика Основне школе „Иво Лола Рибар” из Александровца биће познат у четвртак, када би резултати анализа требало да буду готови у Заводу за јавно здравље Крушевац.

УЗРОК СТОМАЧНИХ ТЕГОБА БИЋЕ ПОЗНАТ У ЧЕТВРТАК: Нови детаљи оболевања чак 76 ученика у Александровцу

Фото: Фејсбук

Како су „Новости” раније објавиле, током викенда се група ученика од првог до четвртог разреда јавила у Дом здравља због стомачних тегоба.

У Александровцу не искључују могућност да су деца оболела због хране коју су јели на једнодневном излету у Нишу прошле недеље, али напомињу да се ради на утврђивању узрока у сарадњи са епидемиолозима из Крушевца.

- На једнодневној екскурзији у Нишу и Нишкој Бањи било је укупно 196 ученика у уторак, а у среду 155 - рекао је за „Новости” Миљан Арсић, директор Основне школе „Иво Лола Рибар”.

Он је додао да су предузете све потребне мере, као и да је школа у сталном контакту и са лекарима Дома здравља у Александровцу и са епидемиолошком службом ЗЗЈЗ у Крушевцу.

У првој групи од 196 ученика, чак 61 је имало стомачне тегобе, док су у другој групи исти симптоми примећени код 12 од 155 ученика.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

СРБИЈА МОРА ДА ПОБЕДИ ШВАЈЦАРСКУ, АЛИ... Тријумф можда не буде довољан, ево и зашто! Орлови можда прођу даље и жребом

СРБИЈА МОРА ДА ПОБЕДИ ШВАЈЦАРСКУ, АЛИ... Тријумф можда не буде довољан, ево и зашто! "Орлови" можда прођу даље и жребом

СРБИЈА је веровала да ће Бразил да добије Швајцарску, то се и десило. Али, жеља целе нације да "орлови", у случају победе против "сајџија". прескоче селекцију Мурата Јакина на другој позицији на табели - не само да је засад само жеља, већ можда не буде сама по себи довољна.

28. 11. 2022. у 19:57

Коментари (0)

ДЕТАЉНА ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА ЗА ДЕЦЕМБАР: Од 6. децембра долази до потпуног преокрета