УЗБУНА У АЛЕКСАНДРОВЦУ: После повратка са екскурзије 76 ђака збринуто због стомачних тегоба

С. Б.

13. 06. 2022. у 13:35

ГРУПА од 76 ученика од првог до четвртог разреда Основне школе „Иво Лола Рибар” из Александровца јавила се овог викенда Дечјем диспанзеру Дома здравља због стомачних тегоба.

УЗБУНА У АЛЕКСАНДРОВЦУ: После повратка са екскурзије 76 ђака збринуто због стомачних тегоба

Фото: С.Б.

У Александровцу не искључују могућност да су деца добила тегобе након конзумирања хране на једнодневној екскурзији у Нишу прошле недеље, али напомињу да се ради на утврђивању узрока у сарадњи са епидемиолозима из Крушевца.

- Прва група ученика је била на екскурзији у среду и из те групе имамо 61 ђака са симптомима, док је из друге групе, која је дан касније била на екскурзији, било мање ученика са тегобама - наводи за „Новости” Миљан Арсић, директор Основне школе „Иво Лола Рибар”.

- Предузели смо све што је потребно у смислу да су деца збринута код лекара, а ми смо са своје стране у сталном контакту и са лекарима Дома здравља у Александровцу, али и са епидемиолошком службом Завода за јавно здравље у Крушевцу - истиче он.

Поједини ђаци добили су инфузију, збринути су и захваљујући лекарима у Александровцу добро се осећају.

Више информација о узроцима тегоба код ђака биће познато након добијања резултата Завода за јавно здравље Крушевац, где су прослеђени узорци.

БОНУС ВИДЕО:

ПОГЛЕДАЈТЕ КАКО ИЗГЛЕДА ЗАВИЧАЈНИ МУЗЕЈ ЖУПЕ: Данас отворена нова стална поставка у Александровцу

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

РУСИЈА ОДУШЕВЉЕНА СРБИМА: Оно што су навијачи репрезентације Србије урадили на Светском првенству распаметило Русе

РУСИЈА ОДУШЕВЉЕНА СРБИМА: Оно што су навијачи репрезентације Србије урадили на Светском првенству распаметило Русе

Фудбалска репрезентација Србије играла је против Камеруна у оквиру другог кола Светског првенства у Катару, а утакмица, која је учинила изузетно занимљивом ситуацију на табели групе Г, привукала је и приличну пажњу - у Русији.

29. 11. 2022. у 17:20

Коментари (0)

ОНИ СУ НАШИ ХЕРОЈИ! Цела нација верује да “Орлови” побеђују Швајцарску, а квота да Србија осваја Мундијал НАЈВЕЋА ЈЕ ИКАДА!