ЕДУКАТИВНЕ РАДИОНИЦЕ ЗА МЛАДЕ: Филмом до креативности

С.М.Ј.

12. 06. 2022. у 20:40

НЕГОТИНСКО Kреативно удружење „Него“ и овог лета реализује пројекат едукативних филмских радионица намењен деци и младима до 27 година који желе да прошире своја знања о филму.

ЕДУКАТИВНЕ РАДИОНИЦЕ ЗА МЛАДЕ: Филмом до креативности

FOTO: Privatna arhiva

Kреативно удружење “Него” организовало је креативне филмске радионице са циљем да децу и младе едукује о филмској уметности, да их подстакну да се креативно изражавају и омогуће им развој креативног процеса у свакодневном животу.

-Циљ пројекта јесте промоција филма путем дигиталних технологија, промоција филмских радионица и популаризација филма као културно-образовне форме. У Неготину је све мање младих људи и зато овим пројектом желимо да мотивишемо младе да се боре за себе и своју будућност кроз културу, а не само да пасивно посматрају окружење или одлазе у веће центре – наводе у Креативном удружењу „Него“.

FOTO: Privatna arhiva

Радионица глуме

Ученицима неготинских основних и средњих школа радионицу глуме одржала је Марија Станковић, дипломирана мастер глумица, сценског говора Весна Станковић, професор српског језика и књижевности, а филмске музике Данијела Марковић, професор  музичке културе. О фимским кадровима говорила је Душанка Ботуњац, академски сликар, док је радионицу филмске и уметничке фотографије припредила Драгана Јаћимовић, магистар сликарства.

-Kроз овај пројекат они ће указати да треба одговорно погледати у будућност и предузети нешто да би се овај тренд зауставио или бар смањио, а млади се мотивисали да своју будућност после студија граде у свом родном крају и активно учествују у креирању друштвене заједнице , а такође се очекује да надлежне институције и појединци више пажње посвете укључивању младих – додају у  „Негу“.

Учесници овог пројекта ће овог лета снимати документарне или ауторске кратке филмове на тему коју ће сами изабрати, а уз стечена знања монтирати их и припремити за презентацију која ће бити уприличена у августу. Најбоља три кратка филма биће новчано награђена.

Пројекат “Едукативне филмске радионице 3“ се реализује под покровитељством Министарства културе и информисања Републике Србије уз подршку општине Неготин и Музеја Kрајине.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

НОВАК У ЗАГРЉАЈУ ЈЕЦИНЕ СУПАРНИЦЕ: Због овог сусрета горе мреже - Сан се данас остварио (ФОТО)