МИРОВИЋ: АП Војводина и Покрајина Штајерска интензивирају сарадњу

Промо

08. 06. 2022. у 13:18

ПРЕДСЕДНИК Покрајинске владе Игор Мировић и министар за културу, Европу, спорт и људске ресурсе у Влади Штајерске Кристофер Дрекслер потписали су данас Заједничку изјаву о сарадњи АП Војводине и те аустријске покрајине у областима привреде, образовања, заштите животне средине, културе и спорта.

МИРОВИЋ: АП Војводина и Покрајина Штајерска интензивирају сарадњу

Фото: Покрајинска влада

- Желимо да обновимо и оснажимо наше партнерство, и очекујем да ће након овог документа наша сарадња бити мерљива конкретним пројектима које ћемо реализовати у наредном периоду. Информисан сам да је Војводина један од приоритета за Покрајину Штајерску у оквиру њихове политике за овај део Балкана и ми у томе видимо шансу за повезивање у областима од заједничког интереса. Желимо да створимо нове оквире и нове контакте да бисмо унапредили односе- изјавио је председник Мировић.

Према његовим речима, договорени су састанци и разговори у циљу подстицања инвеститора из Штајерске за долазак у Војводину, а биће потписан и Споразум о сарадњи двеју привредних комора.

Како је истакнуто, приоритет је, између осталог, сарадња развојних института, посебно у ИТ сектору, пројекти у областима заштите животне средине и културе, као и повезивање младих.

- Људи желе посао, виши стандард и развој и наша обавеза је да радимо на томе. Желимо да уложимо напоре како бисмо заједно градили бољу будућност за наше грађане- оценио је председник Мировић.

Министар за културу, Европу, спорт и људске ресурсе у Влади Штајерске Кристофер Дрекслер изјавио је да ће та покрајина Војводини посветити посебну пажњу.

- Важно нам је да реализујемо конкретне пројекте и циљ нам је интеррегионална сарадња, а Покрајина Војводина се налази у нашој стратегији као партнер- навео је Дрекслер.

Састанку су присуствовали и покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Александар Софић, покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић и министарка за привреду, туризам, регион, науку и истраживање у Влади Штајерске Барбара Ајбингер Мидл.

У вишедневној посети АП Војводини су и председница Парламента Штајерске Мануела Ком, представници Привредне коморе, Града Граца, Универзитета у Грацу и културних институција.

Синоћ је на Петроварадинској тврђави одржано „Штајерско вече“ са представницима АП Војводине и Покрајине Штајерске, на коме су учествовале привредне и политичке делегације.

Представници Штајерске посетиће и Институт „Биосенс“, Привредну комору Војводине, Музеј савремене уметности Војводине и Универзитет у Новом Саду.

Ово је прва званична посета делегације Штајерске некој покрајини након пандемије.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

СРБИЈА МОРА ДА ПОБЕДИ ШВАЈЦАРСКУ, АЛИ... Тријумф можда не буде довољан, ево и зашто! Орлови можда прођу даље и жребом

СРБИЈА МОРА ДА ПОБЕДИ ШВАЈЦАРСКУ, АЛИ... Тријумф можда не буде довољан, ево и зашто! "Орлови" можда прођу даље и жребом

СРБИЈА је веровала да ће Бразил да добије Швајцарску, то се и десило. Али, жеља целе нације да "орлови", у случају победе против "сајџија". прескоче селекцију Мурата Јакина на другој позицији на табели - не само да је засад само жеља, већ можда не буде сама по себи довољна.

28. 11. 2022. у 19:57

Коментари (0)

РУСКИ ШАМАР ЕВРОПИ: Паклен план зборнаје који ће све да промени