СВЕТИ ТЕОДОР ВРШАЧКИ – СЛАВА ГРАДА ВРШЦА: Данас црквена литургија, сутра додела јавних признања

Ј.Ј.Баљак

29. 05. 2022. у 14:05

ВРШАЦ данас обележава своју славу и дан града – Светог свештеномученика Теодора Вршачког. То је, уједно, и слава српске православне Епархије банатске.

СВЕТИ ТЕОДОР ВРШАЧКИ – СЛАВА ГРАДА ВРШЦА: Данас црквена литургија, сутра додела јавних признања

Фото: Ј.Ј.Б.

Тим поводом синоћ је у цркви на брегу, која је посвећена овом свецу, одржана празнична вечерња служба, а јутрос света архијерејска литургија.

У свечаној сали Градске куће уприличено је и резање славског колача, док ће свечана академија и традиционална додела јавних признања заслужним грађанима бити одржана у понедељак увече у Конгресној дворани Центра Миленијум.

Награда за животно дело биће уручена Павлу Влаховићу (84), оснивачу међународних фестивала „Вршачка позоришна јесен“ и „Вршачки венац“, који је дуго година руководио Народним позориштем „Стерија“ и ГКУД „Лаза Нанчић“, чији је и данас део.

Вршачки чувар природе Миливој Вучановић добитник је повеље града за изузетан допринос очувању природе и заштите животне средине, а Пера Мацура за изузетан допринос привреди и за хуманитарни рад.

Повељу ће добити и удружење за подршку ментално недовољно развијених особа „Отворено срце света“, а постхумно и дугогодишњи радник у култури Момир Цветковић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ПОТРЕСНЕ СЦЕНЕ У КРАГУЈЕВЦУ: Крили од деце да им је отац убио мајку - син је ипак знао и ћутао! Како рећи да је тата пуцао мами у главу?