ПЛЕС ОКО МИЛУТИНА: Матуранти из Краљева, по 16. пут заиграли кадрил по тактовима Јохана Штрауса (ФОТО)

Г. Ћировић

27. 05. 2022. у 18:25

БЕЗМАЛО 1.200 матураната, из свих девет краљевачких средњих школа, и данас је - по 16. пут - на Тргу српских ратника у центру града на Ибру плесало свој матурски кадрил, популарни валцер "четворки" по тактовима музике Јохана Штрауса.

ПЛЕС ОКО МИЛУТИНА: Матуранти из Краљева, по 16. пут заиграли кадрил по тактовима Јохана Штрауса (ФОТО)

Фото: Г.Шљивић

Потом су свршени средњошколци најпре заиграли традиционално српско коло, затим још мало ђускали уз популарне хитове, а журка је настављена у вечерњим сатима - током концерта "Амадеус бенда".

Фото: Г.Шљивић

 


Иако овога пута нису плесали за "Гинисову књигу рекорда", после две године паузе због пандемије, ученици завршних разреда овдашњих средњих школа су још једном послали лепу слику у свет - уз подсећање да су још 2005, први у Србији, заиграли кадрил истовремено са својим европским вршњацима и до сада су се чак четири пута уписали међу рекордере по броју учесника у симултаном плесу. 
 

Фото: Г.Шљивић

 

ПАРАЋИНЦИ

ДОМ омладине је јуче више од 350 матураната средњих школа из града на Црници обрадовао концертом "Прогресив бенда" из Јагодине, а претходно је - у сарадњи са професорима - организован дефиле матураната централним улицама. Она главна је, потом, затворена за саобраћај, па су свршени средњошколци сложно заплесали уз звуке из Штраусове оперете "Слепи миш".

(З. Р.) 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

МЕДВЕДЕВ ОШТАР: Томе се ближи крај, пукла је љубав - Пољаци су бесни, Европљани не желе Украјинце