ДА НАМ СЕЛА БУДУ БЛИЖА: Салапура у Стајићеву (ФОТО)

Б.Г.

26. 05. 2022. у 23:31

ГРАДОНАЧЕЛНИК Зрењанина Симо Салапура, са својим сарадницима, у оквиру радне активности "Да нам села буду ближа", посетио је Стајићево, најмлађе село на територији града.

ДА НАМ СЕЛА БУДУ БЛИЖА: Салапура у Стајићеву (ФОТО)

Фото: град Зрењанин

Он је са представницима месне заједнице и сеоских удружења, разговарао о могућностима даљег и још бржег развоја овог села надомак Зрењанина и обишао пољопривредно газдинство и живинарску фарму у изградњи Весељке Милановић. 

Стајићево је најмлађе насеље на градској територији, формирано након Првог светског рата, када је елемирски парох Сава Стајић покренуо акцију да се на том простору изврши 

колонизација српске сиротиње и беземљаша,а по њему је село и добило име. 

Када је основано, у селу је живело 1.270, а број се постепено увећавао, до садашњих преко две хиљаде, па је Стајићево међу ретким насељима чије се становништво не осипа, а ове године обележиће и јубилеј 100 година од формирања и колонизације. 

Фото: град Зрењанин

 

- Село је комунално добро опремљено, све улице су асфалтиране и почело је прикључење домаћинстава на изграђену канализациону мрежу, а свакако је лепа вест  да постоји изражена потреба за формирањем јаслене групе и помоћ родитељима који су у великом броју запослени у граду, јер се у селу годишње роди 25 до 30 беба - каже градоначелник Салапура, уз напомену да је са својим домаћинима разговарао о уређењу атарских путева, изградњи капеле на месном гробљу и другим пројектима који спадају у послове текућег одржавања, као и изради документације за прикључење Стајићева на градски водовод.  

ПРОСЛАВА ВЕКА ОД.ОСНИВАЊА

Увелико су у току  припреме за прославу значајног јубилеја, века од оснивања села, која ће бити од 19. до 21.августа.

Пољопривредно газдинство Весељке Милановић пример је породичног бизниса у области 

пољопривреде, а уз бављење сточарством, подижу и живинарску фарму и наменски објекат у којем ће у наредних шест месеци бити заснована производња пилића. 

-  Пре два месеца пуштена је у функцију канализација, на коју је прикључено око 100 домаћинстава, урађена су и два атарска пута на сеоској територији и очекујемо одобрење за добијање материјала за уређење свих излаза из села - нагласио је Бојан Јањић,нпредседник Савета Месне заједнице Стајићево.

БОНУС ВИДЕО - КРОЈАЧЕВ ЛЕГАТ ОД 5.000 КЊИГА: Прича о Бошку Николићу, абаџији из Доњег Рибника

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

БАЈАГИНА СУПРУГА: Све песме посветио њој - у браку 40 година