СЛИКЕ СТРАШНОГ НЕВРЕМЕНА ИЗ КИКИНДЕ: Ветар ломио стабла, скидао црепове са кровова (ФОТО)

Р.Ш.

26. 05. 2022. у 13:49

ЈАКО невреме и киша праћена снажним ветром у среду увече, око 22 сата, захватили су Кикинду и оставили велике последице на јавним и приватним објектима. Прокисли су кровови стамбених зграда, приватних кућа, али и јавних установа.

СЛИКЕ СТРАШНОГ НЕВРЕМЕНА ИЗ КИКИНДЕ: Ветар ломио стабла, скидао црепове са кровова (ФОТО)

Фото: Р. Шегрт

Снажан ветар, који је дувао брзином од око 25 метара у секунди, ломио је стабла, носио црепове са кровова, што је узроковало прокишњавање зграда. У појединим деловима града, али и на селима нестало је и струје.

Због обилних падавина за кратко време прокисли су станови у центру града, у блоку „галадска“, у Немањиној улици, у зградама код Зелене пијаце, на Микронасељу и другим деловима.

Прокисао је и нови улаз у позориште, који је изграђен пре три године.

- Вода се сливала низ лустере, на јављаче пожара, вентилацију и све друге инсталације – сазнајемо од запослених у позоришту.

У стамбеним зграда прокисло је до трећег спрата у блоку „галадска“, у Немањиној улици, у Хајдук Вељковој, код пијаце и другим деловима града.

- Ветар је на крову померио неколико црепова, па је киша напунила таван водом, а онда је она нашла себи пут, па је процурило на плафон. Од синоћ нам капа и цури са плафона, па држимо кофе, скупљамо воду и чекамо мајсторе. Требаће више недеља да се осуше плафони, ако не буде нове кише – преноси искуство Кикинђанка која живи на петом спрату зграде у центру града.

Страдали су станови са северне стране, док је супротна била безбедна. Проблем је што су тавани затрпани старим стварима, па је приступ људима некада скоро немогућ.

Невреме је оштетило и пословне објекте неких фирми, па су мајстори у четвртак ујутро имали пуне руке посла.

ПРОКИСЛО ПОЗОРИШТЕ И ШКОЛЕ

Од јаке кише прокисао је нови улаз у Народно поозриште, вода су пропустили и кровои школа, а највише оштећења је на фискултурној сали Гимназије “Душан Васиљев” и Економско-трговинске школе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ПОГУБНЕ ТЕЖЊЕ: Џонсон тера Путина са Балкана