СЕЛО ГУРНУТО У ЗАПЕЋАК: Мештани Сивца негодују због слабе заступљености својих представника у СО Кула

З. РАЈИЋ

26. 05. 2022. у 08:25

ОД 37 одборника у новом сазиву СО Кула, који је после локалних избора, одржаних 3. априла, озваничен на недавној конститутивној седници, из Сивца су свега два. То не би било чудно да је реч о невеликој месној заједници, али је Сивац по броју становника (7.895) треће, а по површини атара (15.500 хектара) највеће насеље у кулској општини. Мештани сматрају да је број њихових заступника у општинској скупштини још један показатељ да је село гурнуто у запећак.

СЕЛО ГУРНУТО У ЗАПЕЋАК: Мештани Сивца негодују због слабе заступљености својих представника у СО Кула

Фото С. П.

Сивчане у локалном парламенту представљају Велибор Милојичић (СНС), који је изабран за председника СО, и Душан Шупица (СПС). Требало је да у скупштинским клупама буде и Ђорђо Перуничић, председник МО СНС у Сивцу, али је он изгубио одборнички мандат избором у Општинско веће.

- Само два одборника из Сивца, то је апсурд над апсурдима. Био сам затечен таквим стањем на конститутивној седници. Осетио сам као да неко нешто ради против нашег села - рекао је Шупица.

Он је на листи СПС, која је имала 20 кандидата за одборнике и успела да добије три, био трећи по реду. На листи "Александар Вучић - Заједно можемо све" било је 37 кандидата, а скупштинске мандате је освојио 21, од чега 19 чланова СНС и двоје припадника СВМ. Милојичић је био осми на списку, а Перуничић 16. Следећи Сивчани на тој листи су Тамара Зиндовић и Миленко Рајић, на 27. и 28. месту, и Ема Лавро Вулић (СВМ) на последњем, 37. месту.

Милојичић, који је у више наврата био председник СО, а на ту функцију се сада вратио као бивши народни посланик, рекао је да број одборника из Сивца не значи да ће ово село бити запостављено. У предизборној кампањи владајуће СНС истицало се да су у Сивцу изграђене спортска хала и "топла веза" између зграде ОШ и фискултурне сале, отворена банка Поштанске штедионице и реконструисани Дом културе, објекат Дечје амбуланте и главни пут кроз село.

Сивчани, међутим, истичу да селу највише недостају канализација и индустријски погони, који би ублажили алармантну незапосленоста, а надали су се, кажу, да ће се за то борити више њихових представника у општинској скупштини.

ИСПРАВКА НА СЛЕДЕЋИМ ИЗБОРИМА

КАНДИДАТИ из Сивца нису успели да уђу у СО ни са четири друге изборне листе (ГГ "Критична маса", ГГ "Куљани и наш град", "Заједница Срба" и коалиција "Суверенисти, Народна странка и Руска странка").

- Два одборника нису довољна да заступају интересе Сивчана. Од наша четири одборника три су из Куле и један из Руског Крстура. На следећим изборима водићемо рачуна да их буде и из Сивца и осталих насеља - казао је Златко Остојић, шеф одборничке групе "Куљани и наш град".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ПОГУБНЕ ТЕЖЊЕ: Џонсон тера Путина са Балкана