ПЕТКОВИЋ У ВЕЛИКОЈ ХОЧИ: На захтев мештана град добија нови трг

Д. З.

25. 05. 2022. у 14:19

ДИРЕКТОР Канцеларије за Косово и Метохију др Петар Петковић наводи да је Велика Хоча једно од најстаријих српских насеља у Метохији.

ПЕТКОВИЋ У ВЕЛИКОЈ ХОЧИ: На захтев мештана град добија нови трг

Фото: Канцеларија за КИМ

- Током посете Великој Хочи један од захтева и предлога мештана који сам чуо био је да обновимо централни градски трг, као тачку сабирања и окупљања нашег народа. Представљен ми је предлог пројекта и идејног решења и ми ћемо као Канцеларија за Косово и Метохију са задовољством финансирати изградњу хочанског трга која ће почети у веома кратком периоду.

Ово је истакао на свом Фејсбук налогу директор Канцеларије за Косово и Метохију др Петар Петковић, наводећи да је Велика Хоча једно од најстаријих српских насеља у Метохији, као и да се још у 15. веку помиње да је имала централни градски трг на потезу од Дечанске винице и оближње Цркве Светог Стефана.

- Драго ми је да овај славни виноградарски крај, који из године у годину посећује све већи број туриста, развија своје потенцијале, а ми ћемо као Канцеларија помоћи на том путу и верујем да ће и градски трг бити нова атракција, али ћемо наставити да помажемо и кроз друге видове подршке - закључио је директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

СЕЋАЊЕ НА ЈЕДНОГ ОД ОСМОРИЦЕ РУДАРА: У Алексиначким Рудницима осликан мурал посвећен Бојану Стајићу, страдалом у несрећи 1. априла