СМОТРА МЛАДОСТИ И СПОРТА: И ове године Краљево домаћин Спортских игара младих

Г. ЋИРОВИЋ

24. 05. 2022. у 12:56

И ОВЕ године, по девети пут, у Краљеву су одржане традиционалне Спортске игре младих (СИМ), на којима се, у четири дисциплине, такмичило око 500 дечака и девојчица из овдашњих основних школа, спортских школа и клубова.

СМОТРА МЛАДОСТИ И СПОРТА: И ове године Краљево домаћин Спортских игара младих

Г.Шљивић

На атлетском стадиону и спортским теренима крај Ибра учесници ове смотре младости и спорта надметали су се у атлетици, кошарци, фудбалу и дисциплини између две ватре.

- Задовољни смо бројем такмичара, а најбоље екипе избориће пласман на Регионално првенство које ће се 14. јуна одржати у Новом Пазару. Победници тог такмичења пласираће су у државно финале у Врњачкој Бањи почетком јула, а шампиони стичу право да се у Сплиту у августу надмећу са вршњацима из земаља у окружењу – каже Драган Ђорђевић, координатор СИМ у Краљеву.

Г.Шљивић

Спортске игре младих у Краљеву

Свечаном отварању игара присуствовао је и градоначелник Краљева др Предраг Терзић, који је нагласио да овдашњи Спортски и Савез за школски спорт одлично сарађују у организацији ове манифестације.

Г.Шљивић

Спортске игре младих у Краљеву

- Важно је да развијамо спортски дух у нашем граду, да деца почну да се баве спортом још у основној школи, али је исто тако и веома важно да не занемаре образовање – поручио је градоначелник Терзић. - Прави пример за то је наш Милан Жарковић, који је одличан одбојкашки тренер и магистар електротехнике. Дакле, може се упоредо тренирати, бавити врхунским спортом и завршити факултет.

Г.Шљивић

Спортске игре младих у Краљеву

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)