ЛОЗНИЧКИ СВЕШТЕНИЦИ У ХИЛАНДАРУ: Доносе икону Тројеручице

В.Митрић

23. 05. 2022. у 16:37

СВЕШТЕНИЦИ Новолозничке црквене општине у Манастиру Хиландару, преузели су копију иконе Пресвете Богородице Тројеручице, рад оца Симеуна Хиландарца, која ће украсити и на око и духовно храм Вазнесења Господњег на Лагатору, некадашњем имању Вука Стефановића Караџића, оца наше писмености и културе.

ЛОЗНИЧКИ СВЕШТЕНИЦИ У ХИЛАНДАРУ: Доносе икону Тројеручице

Фото: В.Митрић

Икона је купљена новцем прикупљеним од верујућих људи Лознице и Јадра, где је Тројеручица дубоко укорењена у духовној свести и срцима овдашњих људи. Свештеници Зоран Петровић, Дејан Павловић, Борисав Пурић и Јован Павловић са сином Предрагом, дипломираним теологом, донеће икону већ сутра у храм.

- Ово је диван осећај, ово су послушања када љубав према Богу и роду иду до облака - кажу лознички свештеници.

Фото: В.Митрић

 

  -Срећни смо што смо имали срећу и част да одемо по икону. Срца су нам испуњена радошћу. И наши верници једва чекају да целивају ови дивну икону и да се моле пред њом Богу и Тројеручици.

Старешина цркве у Лозници, прота Славиша Марковић каже да је велики дан кад икона Тројеручице стиже у овај свети храм, чија се ближи слава што је и слава града Лознице (Спасовдан). У лозничком крају, у последње време, евидентно је значајно унапређење духовног делања, које је, дуго, било помало у сенци грађевинских, црквених подухвата.

БОНУС ВИДЕО - ПОВОРКА СЕЋАЊА У БЕОГРАДУ: Народ из Републике Српске дошао да ода почаст доктору Зорану Станковићу

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)