У Суботици одржано 91. Првенство Србије у рвању грчко-римским стилом за сениоре

Новости онлине

22. 05. 2022. у 09:09

У Хали спортова „Дудова шума“ у Суботици вечерас је одржано 91. сениорско Првенство Србије у рвању грчко-римским стилом.

У Суботици одржано 91. Првенство Србије у рвању грчко-римским стилом за сениоре

Фото: Страхиња Бабовић

У екипном пласману најуспешнији је био суботички Спартак са 128 освојених бодова, друго место припало је зрењанинском Пролетеру (121 бод), а треће екипи Радничког из Београда (99 бодова). Финална такмичења свечано је отворио градоначелник Суботице Стеван Бакић који је, том приликом, рекао да Град Суботица још једном показује да пружа одличне услове за рвачки спорт и да има капацитете за организовање великих такмичења.

Фото: Страхиња Бабовић

„Недавно смо били домаћини међународног Меморијалног турнира 'Рефик Мемишевић – Брале’. И током тог традиционалног турнира, организованог такође на врхунском нивоу, све је функционисало како треба. Иначе, на овом појединачном сениорском државном првенству у рвању грчко-римским стилом учествује рекордних 137 такмичара из 21 екипе, што додатно даје на значају овом првенству“, истакао је Бакић.

Фото: Страхиња Бабовић

Он је свим учесницима финалних борби пожелео да остваре добре резултате, а посебно такмичарима суботичког Спартака.

„Рвачи Спартака су на овом првенству већ освојили две бронзане медаље, а у десет финалних борби надметаће се чак пет рвача Спартака. То ће, свакако, допринети још већој промоцији рвачког спорта који у нашем граду заузима посебно место, како по масовности такмичара, тако и по оствареним резултатима. Свим финалистима желим да изборе добре резултате и фер борбе, а драгим гостима да из наше прелепе Суботице понесу најлепше успомене“, нагласио је градоначелник Стеван Бакић.

Фото: Страхиња Бабовић

Присутнима у Хали спортова „Дудова шума“ обратио се и председник Рвачког савеза Србије Жељко Трајковић који је, том приликом, изразио задовољство што, како је рекао, присуствује одлично организованом првенству државе.

Фото: Страхиња Бабовић

„Надам се да ће ово Првенство Србије у рвању грчко-римским стилом бити увертира за сјајну организацију Светског првенства које ће се одржати у септембру, у Београду. Међу учесницима овог финала је и велики број младих такмичара, што говори да за будућност рвања на овим просторима не треба бринути. Велики резултати наших шампиона подстакли су и клубове, и млађе нараштаје, да се укључују у рад, и то је приметно већ на овом државном првенству. Хвала организаторима који су се потрудили да ово буде можда најбоље организовано првенство у последњих неколико година, а финалистима желим пуно мотивације, среће и успеха у предстојећим борбама“, казао је Трајковић.

У оквиру 91. сениорског Првенство Србије у рвању грчко-римским стилом, градоначелник Бакић доделио је медаље најбољим рвчима у категорији 67 килограма. Градоначелник Бакић је, такође, председнику Рвачког клуба Спартак Дамиру Шабићу уручио пехар за најбољу екипу по броју освојених бодова, а извукао је и стартне бројеве за десет екипа које ће се од краја септембра до почетка децембра 2022. године надметати у Супер лиги Србије.

Уочи финалног такмичења хор „Мироносице“ из Суботице отпевао је химну Србије „Боже правде“. Технички организатор 91. сениорског државног првенста у рвању грчко-римским стилом био је Рвачки клуб Спартак.

По категоријама, сениорски прваци Србије у 2022. години су: Саболч Лошонц 55 кг (Потисије, Кањижа), Кристијан Газдаг 60 кг (Потисје, Кањижа), Перица Димитријевић 63 кг (Спартак, Суботица), Себастијан Нађ 67 кг (Спартак, Суботица), Алекса Ерски 72 кг (Партизан, Београд), Арслан Али 77 кг (Спартак, Суботица), Бранко Ковачевић 82 кг (Раднички, Београд), Урош Кристин 87 кг (Спартак, Суботица), Бенце Алмаши 97 кг (Сента, Сента), Немања Павловић 130 кг (Нови Сад, Нови Сад).

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

НА ОБАЛИ БОЈЕ ТИРКИЗА: Дијамант у центру Бодрума, избор због ког се нећете покајати никада