ДАЧИНИ ДАНИ У СПОМЕН НА МАЛОГ БОРЦА: Мештани Грабовца код Трстеника не заборављају свог фудбалера Дамјана Павловића, преминулог у фебруару

С. БАБОВИЋ

22. 05. 2022. у 07:13

ТРИ месеца након смрти малог Дамјана Павловића (13), његова неутешна породица, мештани Грабовца код Трстеника, уз помоћ Општине и спонзора организују Први меморијални турнир у малом фудбалу 3, 4, и 5. јуна. Баш на спортском терену у Грабовцу, где је Дамјан највише волео да игра, одржаће се манифестација под именом "Дачини дани".

ДАЧИНИ ДАНИ У СПОМЕН НА МАЛОГ БОРЦА: Мештани Грабовца код Трстеника не заборављају свог фудбалера Дамјана Павловића,  преминулог у фебруару

Фото промо

- Дача ће бити поносан на нас, јер овај је терен волео највише - објавила је Ивана Павловић, Дамјанова мајка, која се уједно свима захваљује на несебичној подршци током Дачиног лечења. Баш на том месту, крај његове куће, играће другари за њега и тиме ћемо га чувати у срцима заувек. Биће нам задовољство да будете и ви тог дана уз нас, да подржимо овај турнир заједно, јер сте сви показали љубав и бескрајан труд док смо се борили.

Каже неутешна мајка да је породица "најважнију битку изгубила", али да ће се трудити да кроз вољу и љубав живи Дача са свима на овај начин.

- Да га се сећамо, да га чувамо и да нас увек подсећа да је најважније чувати дечији осмех на лицу, деца су на терену најсрећнија - додаје Ивана Павловић.

Да је дечакова смрт од последица тумора 25. фебруара погодила многе показало се и у априлу, када су његови друари осликали мурал на згради основне школе у Грабовцу. На њему је освануо Дамјан какав је и био у свом животу, увек насмејан и са фудбалском лоптом.

"Ја своје пријатеље не волим ни срцем, а ни разумом, јер дешава се да срце стане, а разум заборави. Ја их волим душом, јер душа нити стаје нити заборавља".

И одмах поред ових речи познатог персијског песника Румија из 13. века, другови су написали:

"Увек у срцу, никад заборављен Дамјан Дача Павловић (2009-2022)".

БИТКА ЈЕ ТРАЈАЛА ШЕСТ ГОДИНА

Борбу за Дачин живот неуморно су водили његови родитељи Ивана и Дејан и брат Алекса, са бројним савезницима. Дамјан је прве симптоме болести добио 2014, када му је дијагностикован тумор можданог стабла. Оперисан је у КЦС-у у Београду, али је 2019. дошло до рецидива. Након нове операције и опоравка, вратио се безбрижном детињству, али не задуго. Прошлог августа је после пада са бицикла, на прегледу уочена промена и Дамјан је поново оперисан. Установљено је да је болест узнапредовала. Преминуо је на Интензивној нези неурохирургије КЦС у Београду.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)