НАУКА УЗ СПОРТ РЕЦЕПТ ЗА УСПЕХ: Кошаркашком судији признање Техничког Факултета у Новом Саду

Б. Грујић

22. 05. 2022. у 12:19

ЈЕДАН од бољих кошаркаша међу докторима наука, али истовремено перспективни млади стручњак из области техничких наука и успешни делилац правде на кошаркашким теренима, Зрењанинац Славко Ракић своју породицу, рођаке и пријатеље обрадовао је новим, лепим признањем.

НАУКА УЗ СПОРТ РЕЦЕПТ ЗА УСПЕХ: Кошаркашком судији признање Техничког Факултета у Новом Саду

Славко Ракић / Фото Факултет техничких наука

На Факултету техничких наука Универзитета у Новом Саду др Славко је добио награду за најбоље оцењеног сарадника, коју му је на свечаној академији, одржаној на Великој сцени Српског народног позоришта у Новом Саду, поводом прославе 62. рођендана Факултета техничких наука, уручио декан, проф. др Срђан Колаковић.

- Био сам изненађен када сам сазнао да је ово престижно признање намењено мени и, наравно, почаствован, јер није мала ствар - уз осмех истиче Славко, не скривајући срећу и задовољство што је вредно признање поделио са својим најмилијима.

Како каже, у присуству великог броја званица из свих крајева Србије и региона и пригодан културно-уметнички програм Факултет је наградио своје најуспешније студенте и запослене, међу којима се и он нашао.

- Васпитан сам тако, а томе је допринео спорт и принципи које сам стекао, најпре тренирајући и играјући кошарку, а сада и судећи на кошаркашким утакмицама, да не штедим себе и увек дам максимум - искрен је доктор техничких наука и један од најперспективнијих младих стручњака.

Фото Приватна архива

Наш саговорник наглашава да обожава своју земљу и да у Србији планира наставак свог стручног усавршавања и педагошког рада са студентима.

- Кошарка је, наравно, увек ту, уз свакодневне обавезе на послу, има приоритет викендом, када су утакмице и путовања, која такође, уз науку и спорт, обожавам, а нађе се увек времена и за неки тренинг преко недеље - додаје Ракић.

ДОКТОРИРАО СА ДЕСЕТКОМ

КАО ђаку генерације у основној школи и зрењанинској гимназији, није му било тешко да и пре рока оконча основне студије инжењерског менаџмента, са просечном оценом 9,72. Потом је, након мастер студија, за 33 месеца докторирао са чистом десетком.

УТАКМИЦЕ

НАКОН неизбежног каљења на такозваним малим кошаркашким теренима, већ неколико сезона, од 2015. године дели правду на утакмицама Прве женске и Друге мушке кошаркашке лиге. Амбиција му је да суди КЛС и опроба се на интернационалној сцени.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)