ХВАЛА БОГУ И САБОРУ: Градоначелник Лознице о избору новог епископа шабачког

В.Митрић

21. 05. 2022. у 20:36

Хвала Господу Богу и Светома архијерејском синоду Српске православне цркве, што на трон наше Епархије шабачке, и славне и мученичке, шаље епископа Јеротеја, доброг знаног као врсног духовника, раскошног интелектуалца, Цркви и роду посве посвећеног, часног и поштеног човека од врлих родитеља и и чеда епархије ове, каже о избору епископа Јеротеја (Петровић) за новог епископа шабачког, рекао је Видоје Петровић, градоначелник Лознице.

ХВАЛА БОГУ И САБОРУ: Градоначелник Лознице о избору новог епископа шабачког

Фото: В.Митрић

Петровић, челник једног од два града, уз шест општина, где је подручје епархије, сматра да "на чело Епархије, после легендарног владике Лаврентија Трифуновића, засигурно долази човек и личнос кадра да настави али и значајно унапреди дела славних својих предходника на том часном и важном положају".

Град Лозница је, истиче Петровић, скоро две деценије познат као онај у српском роду, који у односу на број становника, највише помаже и подржава рад Српске православне цркве, од изградње и подизања храмова до заједничких духовних, културних и уметничких садржаја, "који обогаћују живот овдашњих људи".

Као носилац највиших црквених уздарја, ордена Светога Саве,краља Милутина и владике Николаја, Петровић сматра да ће сарадња са црквом бити, и даље, "благородна, обострано важна и драгоцена".

- С љубављу и поштовањем очекујемо нашег новог владику - поручује Петровић.

БОНУС ВИДЕО - ОТВОРЕН САЈАМ ПОЉОПРИВРЕДЕ У НОВОМ САДУ: Вучић и Орбан на свечаној церемонији

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ПОТРЕСНЕ СЦЕНЕ У КРАГУЈЕВЦУ: Крили од деце да им је отац убио мајку - син је ипак знао и ћутао! Како рећи да је тата пуцао мами у главу?