ПРИКУПЉАЊЕ ЕЛЕКТРОНСКОГ ОТПАДА У ОСНОВНИМ ШКОЛАМА: Акција "Укључи се - Е Циклирај" у Зрењанину (ФОТО)

Б. Г.

20. 05. 2022. у 17:29

НАКОН набавке опреме у Зрењанину су током марта почеле пилот акције организованог прикупљања е-отпада, његовог преузимања, односно рециклаже и трајног збрињавања, под називом Укључи се – Е Циклирај, у којима су учествовала јавна предузећа и месне заједнице, Градска управа града Зрењанина, Завод за јавно здравље, Висока техничка школа струковних студија, а прикупљено је укупно 3,8 тона електронског отпада.

ПРИКУПЉАЊЕ ЕЛЕКТРОНСКОГ ОТПАДА У ОСНОВНИМ ШКОЛАМА: Акција Укључи се - Е Циклирај у Зрењанину (ФОТО)

Фото: Регионални центар за друштвено-економски развој Банат

Средином маја пилот акције су настављене у три зрењанинске основне школе Петар Петровић Његош, Жарко Зрењанин и Ђура Јакшић, са идејом да се кроз такмичарски дух развије одговорност најмлађих и да се подстакну на укључивање у процесе заштите животне средине и решавања локалних еколошких проблема.

Фото: Регионални центар за друштвено-економски развој Банат

Уз подршку наставника и родитеља, школе су се такмичиле у прикупљању електронског отпада, а највише су сакупили основци из школе Жарко Зрењанин, 1.812 килограма, другопласирани су били ђаци из школе.П.П. Његош са 1.685 килограма, док.су основци из ОШ Ђура Јакшић прикупили 1.670 килограма електронског отпада. 

Фото: Регионални центар за друштвено-економски развој Банат

Акција Укључи се – Е Циклирај,  саставни је део пројекта Циркуларно иновативне и отпорне градске лабораторије у региону Адрион – ЦИРКЛ, који зрењанински Регионални центар за друштвено-економски развој – Банат, реализује у оквиру Интеррег Јадранско-јонског програма сарадње.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

НА ОБАЛИ БОЈЕ ТИРКИЗА: Дијамант у центру Бодрума, избор због ког се нећете покајати никада