ШТРАУС, УЖИЧКО И КОНСТРАКТА: У Кикинди одржана 15. „Матурантска парада“

Рада Шегрт

20. 05. 2022. у 14:35

Близу 400 матураната из све четири средње школе у Кикинди одиграло је у петак у подне свој матурантски плес испред Градске куће. Била је ово 15. “Матурантска парада” у овом граду, у којој је до сада учествовало укупно 6.100 средњошколаца.

ШТРАУС, УЖИЧКО И КОНСТРАКТА: У Кикинди одржана 15. „Матурантска парада“

Фото: Р. Шегрт

Садашња генерација најпре је заплесала по тактовима Штраусовог "Слепог миша", онда су се ухватли у “Ужичко коло”, а на крају су заиграли и запевали по тексту и ритму Констракте.

Заједно са својим другарима из разреда плесала је Јелена Ловрић матуранткиња Гимназије “Душан Васљев”. Она планира да упише правни факултет, али још није одлучила да ли ће то бити у Новом Саду или Београду.

- Жеља ми је да студирам у Београду. Гимназију ћу памтити, првенствено, по разреду који је од прве године био сложан. Памтићу је и по две године короне, коју смо успели заједно да пребродимо и на крају да дођемо до овог плеса који смо жељно ишекивали – рекла је Јелена.

Како је саопштио је Марко Марковљев, који је организовао и први плес матураната у Кикинди, до сада је на овја начин испраћено 15 генерација средњошколаца.

Са матурантима су плесали и градски функционери, а градоначелник Никола Лукач пожелео им је срећу, и саветовао да ни током студија не забораве свој град. Лукач је пожелео да се након завршених факултета садашњи матуранти врате у свој град.

- Пратите ваше снове, али не заборавите своје град, своје родитеље и професоре – саветовао је Лукач.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

РЕТКО ГА ВИЂАМО: Ана Ивановић објавила слику са оцем - уз емотивну поруку за рођендан (ФОТО)