ДА ШАЛТЕР НЕ БУДЕ БАУК: Представници Националне академије за јавну управу у посети Краљеву

Г. ЋИРОВИЋ

19. 05. 2022. у 07:26

ГРАД на Ибру крупним корацима напредује и разуме значај знања, образовања и стручног усавршавања, па је број запослених у краљевачкој Градској управи који је прошао обуку Националне академије за јавну управу знатно изнад просека у осталим локалним самоуправама

ДА ШАЛТЕР НЕ БУДЕ БАУК: Представници Националне академије за јавну управу у посети Краљеву

Фото: ГУ у Краљеву

Ово су оценили представници поменуте установе који су, предвођени вршиоцем дужности директора проф. Дејаном Милетићем, минуле седмице овде промовисали обуке намењене управо државним службеницима на локалу.

- Основа сваке институције је човек и на њему морамо да радимо, да му поклонимо довољно пажње, да селектујемо праве људе, те да их негујемо и јачамо. Национална академија је институција намењена јачању државних службеника и јавне управе у целини, а овакве посете би требало да дају бољи увид у то шта нудимо и колико можемо да им помогнемо - истакао је професор Милетић, додајући да је Академија лидер у региону и успешно сарађује са најеминентнијим европским институцијама.

Зато се, током састанка са градоначелником Краљева др Предрагом Терзићем, говорило не само о обукама за запослене у државној управи и локалној самоуправи, већ и о начинима сарадње са различитим републичким инсититуцијама и Европском унијом.

МИСИЈА ЗАПОЧЕТА ЈОШ 2018. ГОДИНЕ

НАЦИОНАЛНА академија за јавну управу ради од 2018. и централна је институција система стручног усавршавања у јавној управи Републике Србије. Надзор над њеним радом обавља Министарство државне управе и локалне самоуправе, а - уз примену савремених метода рада - обезбеђује стручно усавршавање запослених у јавној управи. 

- По завршетку формалног образовања, државни службеници би требало да стекну читав низ нових знања, јер данас није довољно само да завршите средњу школу, или факултет, и потом се запослите у државној управи, па онда наредних 10, 15 или 20 година радили смо искључиво оно што сте научили у ђачкој клупи. Морате додатно да се образујете, да стичете нова знања и искуства, а управо томе служи Национална академије за јавну управу - нагласио је др Терзић, не скривајући задовољство што се локална самоуправа на чијем је челу нашла у фокусу једне еминентне домаће институције.

 

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

НЕОБИЧНА ПОЗИВНИЦА НА СВАДБУ БАЛАШЕВИЋА: Гости су морали да поштују одређена правила (ФОТО)