СРЕДСТВА ЗА ЕКО ПРОЈЕКТЕ: За уређење парка у Неготину три милиона динара

С.М.Ј.

18. 05. 2022. у 11:26

MИНИСТАРСТВО заштите животне средине одобрило је општини Неготин средства за уређење парка код неготинског хотела у висини од преко три милиона динара. Средства за реализацију пројеката одобрена и општинама Бољевац и Сокобања, као и Граду Зајечару.

СРЕДСТВА ЗА ЕКО ПРОЈЕКТЕ: За уређење парка у Неготину три милиона динара

Фото: Министарсто заштите животне средине

Парк иза некадашњег Хотела „Инекс“ у Неготину ускоро ће добити нов изглед захваљујући пројекту пејзажног уређења парка који ће са 3.007.344 динара финансирати Министарство заштите животне средине, а са 751.836 општина Неготин.

Овај пројекат, којим је овдашња локална самоуправа аплицирала на конкурс за суфинансирање реализације пројеката очувања и заштите земљишта као природног ресурса, подразумева компетно уређење и реконструкцију парковских површина на деградираној и запуштеној парцели, површине од 3.000 квадрата са пешашким стазама и такозваном урбаном опремом.

Министарство је у оквиру овог конкурса на којем су од 34 одобрена 25 пројеката, укупне вредности од око 100 милиона динара, донело одлуку и да са 8.687.440 динара суфинансира пројекат општине Бољевац који предвиђа претварање депоније у дечји рекреативни парк.

На конкурс овог министарства за финансирање реализације пројеката превенције нелегалног одлагања отпада од 86 пристиглих пројеката са укупно 80 милиона динара подржано је 45 пројеката, од којих два из источне Србије. За уклањање дивљих депонија у општини Сокобања опредељено је 903.312 динара, а на територији општине Зајечар 2.163.000 динара.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

УПОЗОРЕЊЕ: Грешка којом МЕД претварате у ОТРОВ - унос ове намирнице може бити штетан по ваше здравље