ТАЛЕНТИ ИЗ ГАЏИНОГ ХАНА СВЕ ОДУШЕВИЛИ: Уопште не похађају музичку школу, а победиле на такмичењу пијаниста

Д. МИЉКОВИЋ

18. 05. 2022. у 07:52

СЕДМОГОДИШЊА Андреа Стојановић, те сестре Вићентијевић - њена вршњакиња Ива и годину старија Лана - са 13. пијанистичког такмичења "Славенски", одржаног у Новом Саду, вратиле су се са освојеним првим наградама у конкуренцији деце из земље и региона.

ТАЛЕНТИ ИЗ ГАЏИНОГ ХАНА СВЕ ОДУШЕВИЛИ: Уопште не похађају музичку школу, а победиле на такмичењу пијаниста

Фото : Приватна архива

Овај успех је велико изненађење не само због тога што су талентоване девојчице из маленог Гаџиног Хана, већ и због тога што уопште не похађају музичку школу, већ им часове клавира - бесплатно - даје директор Дома културе у овом месту Далибор Јовановић.

Поврх свега, Андреа, Ива и Лана су се са овим инструментом први пут сусреле у фебруару ове године, од када свакодневно вежбају и, ето, труд им се исплатио већ на првом кораку.

Родитељи истичу посвећеност професора музике Далибора Јовановића који је, од прошле године, уједно и директор Дома културе, те библиотеке "Бранко Миљковић" у Гаџином Хану, презадовољни што је увео низ корисних активности у помало запарложену средину.

- Осећали смо да су наша деца помало дискриминисана у односу на вршњаке по градовима, јер не могу да имају додатне активности. Прескупо је возити их у Ниш, а аутобуски превоз је веома ограничен, па нам је добродошло што се нешто дешава и у нашем месту. Сада, када су девојчице показале таленат, наставићемо још више да их подржавамо - каже Андреина мајка Драгана Стојановић.

Клавир чамио заборављен, а талената има и за глуму, и за плес...

И, заиста, Јовановић је много тога покренуо у Гаџином Хану, чак и оно за шта сами домаћини нису ни знали да имају...

- Најпре ме је зачудило да Дом културе уопште има клавир, јер га нико није помињао, а још мање користио. С обзиром на то да сматрам како сваком детету треба дати шансу, а и већ сам радио као професор у Музичкој школи, предложио сам родитељима заинтересоване деце да им држим часове без икакве надокнаде. Презадовољан сам што се окупило њих петнаестак, али су највећи таленат и напредак показале управо ове три девојчице - каже директор који је већ покренуо иницијативу да Гаџин Хан добије и одељење Музичке школе.

Фото : Приватна архива

 

А, уверен у то да деци треба што више активности, већ је при Дому културе оформио хор, покренуо Школу глуме, основао плесну групу... И, минулог викенда су заблистале и мале играчице, па су на такмичењу у Нишу освојиле прво место.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ИСКОМПЛЕКСИРАНЕ БУДАЛЕ: Бора испрозивао жири Звезда Гранда - Снежана жестоко узвратила