ТРИ “СУПЕР ДЕВОЈЧИЦЕ” ДОБИЛЕ СТИПЕНДИЈЕ: Помоћ за усавршавање у сектору информационо-комуникационим технологијама у Крушевцу

С.БАБОВИЋ

29. 04. 2022. у 17:27

ТРИ девојчице од 11 до 14 година добитнице су једнократних стипендија Алтернативног културног центра из Крушевца, које помажу усавршавању у области информационо-комуникационих технологија.

ТРИ “СУПЕР ДЕВОЈЧИЦЕ” ДОБИЛЕ СТИПЕНДИЈЕ: Помоћ за усавршавање у сектору информационо-комуникационим технологијама у Крушевцу

Фото: АЦЗД

Стипендије од по 25.000 динара, у оквиру програма “Стипендије за супер девојчице у ИКТ-у” добиле су Анастасија Јованов из Зрењанина, Ана Давчик из Доњег Таванкута код Суботице и Теодора Митровић, Крушевљанка.

На конкурс је пристигло 30 пријава талентованих девојчица који се заинтересоване или се већ баве ИКТ-ом. О избору је одлучивала посебна комисија у којој су поред организаторки конкурса, радиле и дизајнерка Јелена Јаћимовић и програмерка Лидија Муртинова.

- Очекивао нас је тежак задатак, знале смо унапред колико су девојчице које се баве ИКТ-ом предане, способне и храбре - предочено је у АЦЗД Крушевац.

- Слутиле смо да ће нам посао одабира пасти тешко, јер су нам могућности ограничене, а пријаве девојчица сјајне. С обзиром да наша мисија подршке девојчицама прави своје прве кораке, исто као наше Супер девојчице у ИКТ-у, верујемо да ће се прилике умножавати, знамо да ћемо сваке наредне године бити у прилици да се изборимо за још више стипендија, за још више осмеха и радости наших Супер девојчица!

Кампања за ове оригиналне стипендије реализована је поводом Међународног дана девојчица у ИКТ-у, који је установљен на нивоу Уједињених нација.

Обележавање тог дана, подвлаче у крушевачкој организацији,требало би да охрабри девојчице да приликом одабира будућих професија, али и хобија не подлежу стереотипима и бирају занимања из сектора информационо комуникационих технологија.

БОНУС ВИДЕО: 

МАЛА СРПСКА СВЕТА ГОРА: Са Каблара прелеп поглед из стакленог видиковца

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ВУЧИЋ: Ја се не борим ни за Путина, ни за Бајдена, већ за своју земљу

ВУЧИЋ: Ја се не борим ни за Путина, ни за Бајдена, већ за своју земљу

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић истакао је данас да се он не бори ни за Владимира Путина, ни за Џозефа Бајдена, већ за грађане Србије и државу Србију, и да га не интересује шта имају да му поруче страни лидери, већ да гледа да у овим тренуцима Србија не буде на њиховом удару.

28. 09. 2022. у 13:20

Коментари (0)

КИША ЈЕ ПАДАЛА НА КРСТОВДАН: Шта то значи по народним веровањима