МИРОВИЋ: Покрајинска влада само у овој години за обнову домова културе издвојила 700 милиона динара

Novosti online

12. 04. 2022. у 15:33

ПРЕДСЕДНИК Покрајинске владе Игор Мировић обишао је данас радове на реконструкцији домова културе у Ловћенцу и Србобрану и изградњи Дома културе у Равном Селу, истакавши да је за обнову и опремање домова културе широм Војводине Покрајина само у овој години издвојила укупно 700 милиона динара.

МИРОВИЋ: Покрајинска влада само у овој години за обнову домова културе издвојила 700 милиона динара

Фото: Покрајинска Влада Војводине

- У току су и радови на реконструкцији Дома културе у Велебиту, у општини Кањижа, а план је да током године започнемо радове и у општинама Опово, Житиште, Стара Пазова, Бачка Паланка, Шид, Оџаци и у граду Сомбору. То је од огромне важности за културне делатнике и посленике јер ћемо имати широм Војводине простор и услове у којима ће поред локалних културних заједница и велики уметници представљти своје садржаје - изјавио је председник Мировић.

Према његовим речима, сва ова места ће живети богатијим културним животом и добиће простор да на репрезентативан начин покажу све оно што имају Војводина и српска култура у целини.

- Наставићемо овај посао све док у сваком месту не уредимо све културне центре и домове културе баш до оног нивоа да сви садржаји буду представљени на прави начин - изјавио је Мировић.

Покрајинска влада је преко Управе за капитална улагања Војводине за финансирање изградње објекта Дома културе у Равном Селу издвојила укупно 205 милиона динара.

Пројектом је предвиђено да буде изграђен нови објекат укупне површине 1.058 квадратних метара, за потребе аматерске позоришне продукције, као и организације гостовања професионалних позоришта, приказивања филмских пројекција, одржавања позоришних и филмских фестивала и сличних манифестација.

Глумац и редитељ Лазар Ристовски казао је овом приликом да је задовољан јер се види крај овог импозантног пројекта, те да ће овде млади људи моћи да искажу своју креативност.

У Дому културе у Србобрану, који је саграђен 1955. године, у току је комплетна реконструкција и, како је најављено, до краја године ова општина добиће обновљен стари и дограђен нови објекат.

Дом културе у Ловћенцу од 1954. године никада није био обнављан, а Покрајинска влада издвојила је за његову реконструкцију и опремање укупно 78,4 милиона динара.

Обиласку радова присуствовала је и Драгана Милошевић, покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама и директор Управе за капитална улагања Војводине Недељко Ковачевић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

СРБИЈА МОРА ДА ПОБЕДИ ШВАЈЦАРСКУ, АЛИ... Тријумф можда не буде довољан, ево и зашто! Орлови можда прођу даље и жребом

СРБИЈА МОРА ДА ПОБЕДИ ШВАЈЦАРСКУ, АЛИ... Тријумф можда не буде довољан, ево и зашто! "Орлови" можда прођу даље и жребом

СРБИЈА је веровала да ће Бразил да добије Швајцарску, то се и десило. Али, жеља целе нације да "орлови", у случају победе против "сајџија". прескоче селекцију Мурата Јакина на другој позицији на табели - не само да је засад само жеља, већ можда не буде сама по себи довољна.

28. 11. 2022. у 19:57

Коментари (0)

ПРАВА РОМАНТИКА Како се Јоксимовићи проводе у Катару: Објавили очаравајућу фотку - Негде у пустињи