НОВА ПЕШАЧКА ЗОНА: У току радови уређења градског језгра у Чачку

В. ИЛИЋ

28. 03. 2022. у 14:23

У ЦЕНТРУ града у току су радови на партерном уређењу платоа испред робне куће “Партизанка“. Реч је о једном од сегмената уређења централне градске зоне, које, поред ових, подразумева и радове на санацији доњег платоа Градске рупе, као и повезивање градског шеталишта са платоом испред Градске библиотеке, чиме ће се овај део у целости претворити у пешачку зону.

НОВА ПЕШАЧКА ЗОНА: У току радови уређења градског језгра у Чачку

Фото: ГУ Чачак

Вредност ових радова износи 32 милиона динара, а рок за завршетак је 120 календарских дана.

– Са оним што смо урадили претходних неколико година, пре свега мислим на уређење горњег платоа изнад Градске рупе, поред “Пеливана“, затим куповином зграде “Халк“ банке за потребе Центра за социјални рад и Града Чачка, уређење Римског трга, као и простора испред и иза Дома културе, створили смо основе да наставимо са реконструкцијом градског језгра, које ће, када буду комплетирани сви планирани радови, имати потпуно нови изглед – рекао је градоначелник Чачка Милун Тодоровић, напоменувши да је у већ изведене радове уложено скоро 60 милиона динара.

Он је приликом обиласка радова напоменуо да би већ током ове године требало да почне уређење нове централне пешачке зоне у граду.

План је да део Улице жупана Страцимира (од Улице хајдук Вељкове до Улице господар Јованове) постане пешачка зона, а завршетак уређења централне градске зоне очекује се изградњом и постављањем споменика жупану Страцимиру на Градском тргу – рекао је Тодоровић, нагласивши и да је у завршној фази експропријација објеката поред Римских терми, како би се ка њима обезбедио улаз и са градског шеталишта.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

Двојезичне државне школе све траженије, а једна се ускоро отвара и у Београду на води!