КРУШЕВАЦ: Вујовић разговарала са грађанима о изградњи модерног центра за управљање отпадом

Novosti online

21. 03. 2022. у 19:03

МИНИСТАР заштите животне средине Ирена Вујовић разговарала је данас у месној заједници Јасика у Крушевцу са грађанима Срња и Јасике о ефектима и значају модерног регионалног центра за управљање чврстим отпадом „Крушевац – Срње“, чија изградња ускоро почиње. Састанку са грађанима присуствовала је и градоначелница Крушевца Јасмина Палуровић.

КРУШЕВАЦ: Вујовић разговарала са грађанима о изградњи модерног центра за управљање отпадом

Фото: Министарство заштите животне средине

Ирена Вујовић је истакла да ће нови регионални центар решити проблем управљања комуналним отпадом за Град Крушевац и четири општине Александровац, Брус, Варварин, Ћићевац и Блаце.

- За нас су регионални и рециклажни центри изузетно важни, јер је то оно што недостаје Србији. Овим пројектом, за чије суфинанисирање је министар Момировић прошле године потписао уговор са Немачком развојном банком (KfW), омогућиће се изградња регионалног центра по европским стандардима. Оно што је такође важно јесте комплетна санација несанитарне депоније у Срњу. У разговору са грађанима чули смо са каквим се проблемом сусрећу последњих 40 година и ми смо данас ту да слушамо грађане и да решавамо те проблеме. Задатак који је пред нама је да све што је било штетно у Срњу санирамо и да изградимо регионални центар по еколошким стандардима, који ће значајно унапредити стање животне средине и квалитет живота грађана– рекла је Вујовић.

Вујовић је додала да ће у оквиру пројекта бити изграђене и трансфер станице за претовар отпада у локалним самоуправама које гравитирају ка центру, а кроз пројекат ће бити обезбеђена и додатна опремa.

- Успостављање рециклажног центра омогућиће примену принципа циркуларне економије, како бисмо од отпада добијали нову употребну вредност што је од суштинског значаја за будућност – рекла је Вујовић.

Вујовић је навела да се у Крушевцу спроводе и други зелени пројекти, истичући да су на конкурсу Министарства ове године одобрена средства за замену котла у Основној школи „Станислав Бинички“, као и да је током претходне успешно реализован пројекат пошумљавања. 

Током посете Крушевцу, Вујовић је са градоначелницом Палуровић потписала и уговоре на основу којих ће Министарство заштите животне средине доделити Крушевцу на коришћење нове канте и контејнере.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ЦЕО ГОВОР ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Дајте да покушамо да сачувамо мир - не дајући ни срце, ни душу, ни кичму наше земље и нашег народа

ЦЕО ГОВОР ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Дајте да покушамо да сачувамо мир - не дајући ни срце, ни душу, ни кичму наше земље и нашег народа

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обратио се данас народу окупљеном на Тргу Светог Ђорђа у Сомбору, на централној државној манифестацији поводом обележавања Дана сећања на страдале у НАТО агресији 1999. године. Његов говор преносимо у целости.

24. 03. 2023. у 20:48

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

РУСКИ министар одбране Сергеј Шојгу упозорио је данас да ће муниција са осиромашеним уранијумом, коју Велика Британија планира да пошаље Украјини, озбиљно негативно утицати на здравље украјинских војника који је буду користили, као што је то био случај са војницима НАТО-а на Косову и Метохији 1999. године.

22. 03. 2023. у 09:08

ХРВАТ СЕ ПОЛИО БЕНЗИНОМ И ЗАПАЛИО ЗБОГ ДРЉАЧЕ: Целог живота се борим против Срба, а он пева у мом селу! Бора није могао да разуме мржњу

ХРВАТ СЕ ПОЛИО БЕНЗИНОМ И ЗАПАЛИО ЗБОГ ДРЉАЧЕ: "Целог живота се борим против Срба, а он пева у мом селу!" Бора није могао да разуме мржњу

ХРВАТ Стојан Целишчак (1970), учесник рата у којем се распала бивша Југославија, полио се бензином, а потом запалио у знак протеста јер је познати српски певач Бора Дрљача, имао концерт у његовом родном месту Лепавина, надомак Костајнице.

25. 03. 2023. у 14:45

Коментари (0)

АМЕРИКАНЦИ ПРАВЕ ЈЕДАН БЛОК УНУТАР ЕВРОПЕ: Председник открива шта ће се у наредном периоду дешавати на политичкој сцени