ПОСЛЕ УРЕЂЕЊА ТРГА НОВА ЗЕЛЕНА ПИЈАЦА: Локална самоуправа у Прокупљу планира велике инфраструктурне радове

Д. ЗЕЧЕВИЋ

21. 03. 2022. у 06:21

ЖИТЕЉИ Прокупља до 1. априла могу да погледају идејна решења за уређење Трга топличких јунака - изложена у овдашњој галерији "Божа Илић" - те гласају за онај који је, по њиховом мишљењу, најбољи.

ПОСЛЕ УРЕЂЕЊА ТРГА НОВА ЗЕЛЕНА ПИЈАЦА: Локална самоуправа у Прокупљу планира велике инфраструктурне радове

Већ су изграђени објекти будућих продавница / Фото Д. Зечевић

Градоначелник Милан Ранђеловић каже да је рок за ову врсту изјашњавања продужен управо да би се што већи број људи укључио у избор најприхватљивијег решења за централни трг у граду на Топлици.

- Прву селекцију је обавила стручна комисија, а овим показујемо и колико нам је важно мишљење суграђана, људи који овде живе и којима је простор са великим историјским и културним значајем и намењен - каже први човек Прокупља и подсећа да је гласање омогућено сваког радног дана од 8 до 20, а суботом од 10 до 15 сати.

Изјашњавање је тајно, обавља се заокруживањем једног од три понуђена решења и убацивањем листића у кутију. Иначе, на конкурсу који је расписала локална самоуправа, прво место је освојио рад фирме "Термопројект" из Београда, другопласирани је Стефан Николић из истог града, а трећи Милан Радовановић из Прокупља.

У међувремену, поред недавно започете изградње вртића и објекта компаније "Лидл" - на подручју око Пољопривредне школе, односно недалеко од магистралног пута Ниш-Мердаре, на улазу у Прокупље из правца града на Нишави - увелико "ниче" и савремена зелена пијаца.

- Реализација пројекта би требало да буде завршена до октобра, његова укупна вредност износи 350 милиона динара, а локална самоуправа обезбеђује 52 милиона. Остатак стиже из донација - објашњава народни посланик из Прокупља др Дарко Лакетић.

Каже, модерна тржница ће се састојати из пет приземних објеката са 14 локала, две велике надстрешнице испод којих ће бити постављено 126 тезги и два огромна магацина. Осим простора који ће бити знатно уређенији од досадашње Зелене пијаце, нова ће имати хигијенске и све друге услове за безбедно складиштење намирница које су кварљиве - попут млечних и других сличних производа.

Како је најављено, поред нове пијаце ће бити изграђен и огроман паркинг, док ће простор садашње Зелене тржнице - која се налази недалеко од центра града, покрај регионалног пута од Мердара ка Нишу - бити уређен за неке друге сврхе, а примарно ће бити смањивање саобраћајне гужве.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

КАСНО МАРКО НА КОСОВО СТИЖЕ Милановић одговорио Пленковићу - Неке ствари почнете да радите на време или их не радите

"КАСНО МАРКО НА КОСОВО СТИЖЕ" Милановић одговорио Пленковићу - "Неке ствари почнете да радите на време или их не радите"

ХРВАТСКИ председник Зоран Милановић рекао је данас да је касно за промену изборног закона у БиХ јер су избори за неколико седмица, додајући да против учествовања хрватских војника у мисији ЕУФОР-а у тој земљи „постоји организовани отпор предвођен Немачком“.

24. 09. 2022. у 15:58

ОВО ЈЕ МЛАДИЋ КОЈИ СЕ ЗАПАЛИО ПРЕД ЂОКОВИЋЕМ: Откривено шта стоји иза језивих сцена самоповређивања на Лејвер купу

ОВО ЈЕ МЛАДИЋ КОЈИ СЕ ЗАПАЛИО ПРЕД ЂОКОВИЋЕМ: Откривено шта стоји иза језивих сцена самоповређивања на Лејвер купу

НА ЛЕЈВЕР купу у Лондону догодио се прекид меча између Стефаноса Циципаса и Дијега Шварцмана, након што су на центру терена виђене језиве сцене самоповређивања једног од гледалаца.

23. 09. 2022. у 20:25

Коментари (0)

(СНИМЦИ СА ЛИЦА МЕСТА) Авион ПРОМАШИО писту, право у језеро - затворен аеродром