УРАЂЕНО СВЕ ШТО ЈЕ ОБЕЋАНО И ПЛАНИРАНО: Министарка Кисић и градоначелник Бакић обишли Дом „Колевка“ у Суботици

Новости онлајн

16. 03. 2022. у 15:31

МИНИСТАРКА за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић и градоначелник Суботице Стеван Бакић обишли су данас Дом за децу ометену у развоју „Колевка“ у Суботици, где су изградњом нових објеката, реконструкцијом старих и њиховим опремањем побољшани услови за боравак корисника и рад запослених, као и услуге социјалне заштите које се пружају у овој установи.

УРАЂЕНО СВЕ ШТО ЈЕ ОБЕЋАНО И ПЛАНИРАНО: Министарка Кисић и градоначелник Бакић обишли Дом „Колевка“ у Суботици

Фото: Страхиња Бабовић

Министарка Кисић је, том приликом, изјавила „да смо данас сведоци да је у Дому ’Колевка’ у Суботици урађено све што је обећено и планирано“ и што је, како је рекла, заједничким снагама и значајним средствима и постигнуто.

- Канцеларији за јавна улагања, која је препознала потребу и значај улагања у нове објекте и реконструкцију постојећих у оквиру Дома, уложила је више од 750 милиона динара, док је Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, уз подршку локалне самоуправе, издвојило додатна средства како би се сви ови објекти опремили. Нови објекти за боравак деце која имају одређене сметње у развоју изграђени су по најсавременијим светским стандардима. Дом ’Колевка’ је од оснивања удомио више од 10.000 деце, а многи од њих су своје прве кораке направили управо у овој установи - казала је министарка Кисић.

Истакла је да су оваква улагања знак да држава подједнако брине о свим својим грађанима и да деца која имају сметње у развоју никако не смеју да имају било какве препреке у достизању најбољег могућег квалитета живота.

- Новоизграђене просторије у Дому ’Колевка“, фискултурна сала и базен прилагођен деци са инвалидитетом значајно ће допринети њиховом квалитету живота и срећнијем и лепшем одрастању. Желим да се захвалим свим запосленима у Дому, директору ’Колевке’ и градоначелнику Бакићу што смо успели ово да урадимо, јер да је било која карика у том ланцу посустала не бисмо данас били овде, без обзира на финансијска улагања. Ако желимо да остваримо овакве циљеве, које планирамо да реализујемо и у будућности, морамо да будемо сложни. Дом ’Колевка’ и Град Суботица су одличан пример како удружени, заједничким снагама можемо све да урадимо“, поручила је Дарија Кисић.

Градоначелник Бакић је рекао да сви Суботичани име „Колевка“ изговарају са посебним поштовањем, јер је она обележје хуманости Суботице, од њеног оснивања, 1903. године.

„Њен значај, не само на локалном, већ и националном нивоу препознало је Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, па смо овде током претходне око две године имали једно од највећих градилишта у Суботици. Изграђен је нови објекат површине 800 квадратних метара, као нови смештајни капацитет, завршени су фискултурна сала и базен за рекреацију и терапијске активности, уређен је паркинг-простор, а при крају су и радови на старом објекту ’Колевке’, површине око 2.500 квадратних метара“, навео је градоначелник Бакић.

Подвукао је Дом „Колевка“ у Суботици најбољи је примера државне политике коју води председник Републике Србије Александар Вучић.

- Ово је најбољи пример резултата државне политике, свега онога што можемо као друштво када имамо мир, стабилност и развој. И никада не смемо те предуслове да заборавимо. Дом ‘Колевка’ сада има најбоље капацитете за своју делатност, не само у Србији, него и шире. Захвалио бих се још једном министарки Кисић и ресорноим министарствуи за све што су урадили за социјалне установе у нашем граду, а свим корисницима, њиховим родитељима и запосленима у „Колевци“ желим да максимално искористе нове капацитете. И да знају да држава и град увек мисле на њих - нагласио је градоначелник Стеван Бакић.

Директор Дома „Колевка“ Стојан Соковић захвалио се министарки Кисић и градоначелнику Бакићу на данашњој посети, као и ресорном министарству - сектору за бригу о породици и социјалној заштити, Канцеларији за управљање јавним улагањима при Влади Републике Србије и Граду Суботици.

- Заједно су сви учинили много да се ова инвестиција реализује, да наши корисници добију боље услове за живот у нашој установи, а запослени боље услове за рад. У овом новом домском смештају, у коме се налази десет соба са по четири лежаја, тренутно је смештено тридесет и четворо корисника - навео је Соковић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

ТУГА: Преминуо осамнаестогодишњак од кога је нација много очекивала на Олимпијским играма