ТЕЗГЕ КОНАЧНО НИСУ НА УЛИЦИ: После више од три године градње Кикинда је добила нову савремену зелену тржницу

Р. Шегрт

19. 02. 2022. у 08:25

ГРАЂАНИ Кикинде коначно су дочекали да се пијачни продавци са улице изместе у нови пијачни простор, у нову зграду, која је изграђена на месту старе зелене пијаце у центру града. И продавци су задовољни, јер после више од три године, неће киснути и неће се смрзавати на отвореном и робу ће сада продавати у наткривеном простору.

ТЕЗГЕ КОНАЧНО  НИСУ НА УЛИЦИ: После више од три године градње Кикинда је добила нову савремену зелену тржницу

Сава Грабић задовољан новим простором, Фото Р. Шегрт

На лицитацији су већ закупили тезге у згради нове пијаце и скоро сви су се већ сместили.

- Овај град је заслужио да после много година добије нову пијацу. За нас продавце услови су идеални. Потрошачи ће у почетку мало лутати, док не виде где се која тезга налази, али брзо ће се снаћи, јер је простор прегледан. Брзо ће све бити како треба и за нас и за њих - одушевљен је Сава Грабић, који већ 20 година продаје воће на пијачној тезги.

Новим условима продаје презадовољан је и Божидар Николашев, из Госпођинаца, који годинама долази на кикиндску пијацу неколико дана у недељи и продаје свеже пилеће месо.

- Пијаца нам је понудила савршене услове. Сада имамо све оно што нам је потребно за успешан рад. Ово су до сада најбоље просторије и идеално место - задовољан је Николашев, који месо продаје из витрина у Млечној пијаци.

Нова пијаца под коровом, Фото Р. Шегрт

Сви продавци воћа и поврћа, меса и месних прерађевина, млечних производа, као и техничке робе и гардеробе, закупили су простор у новој пијаци. Са улице, где су били неколико година, тезге се измештају и демонтирају. Део улице Бранка Радичевића, коначно ће бити слободан, а како је раније, најављено, требало би да постане паркинг. У нову зграду пијаце сада се може ући на неколико улаза. Сви послови на згради, ипак, нису завршени, на шта указује дугогодишњи продавац.

- Очекивао сма боље. Велика је промаја, јер лева страна хале није затворена. Ветар нам главу скида. Преселио сам се у четвртак. Проблем је и што ће у халу моћи да улазе мачке, керови, мишеви. Већ сам Пијачној управи пренео ове замерке - каже Тибор, који на пијаци продаје већ 28. годину.

Божидар Николашев, Фото Р. Шегрт

Зграда нове пијаце, како је раније најављено, има укупно 3.300 метара квадратних и 130 наткривених тезги. Градњу новог објекта, на месту старе пијаце, са око 250 милиона динара финансирао је Фонд за капитална улагања Војводине, док је град издвојио око 98 милиона динара.

ПРОБИЈЕНИ СВИ РОКОВИ

ГРАДЊА нове пијаце трајала је неоправдано дуго, од новембра 2019. и требало је да буде завршена у лето 2020. Градски и покрајински функционери више пута су најављивали завршетак, али ниједан рок није испоштован. Нови в. д. директор ЈП "Кикинда" Чедо Гверо крајем прошле године рекао је да ће пијаца бити отворен после новогодишњих празника. Званично отварање, како сазнајемо, предвиђено у четвртак.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ВУЧИЋ: Ја се не борим ни за Путина, ни за Бајдена, већ за своју земљу

ВУЧИЋ: Ја се не борим ни за Путина, ни за Бајдена, већ за своју земљу

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић истакао је данас да се он не бори ни за Владимира Путина, ни за Џозефа Бајдена, већ за грађане Србије и државу Србију, и да га не интересује шта имају да му поруче страни лидери, већ да гледа да у овим тренуцима Србија не буде на њиховом удару.

28. 09. 2022. у 13:20

НИЈЕ СЕ ЗНАЛО ГДЕ ПОЧИВА: Ђузин гроб је годину био тајна за све, а жена му је у последњим данима забранила контакт с колегама

НИЈЕ СЕ ЗНАЛО ГДЕ ПОЧИВА: Ђузин гроб је годину био тајна за све, а жена му је у последњим данима забранила контакт с колегама

НЕШТО мање од годину дана после смрти легендарног глумца, јавност и Ђузине колеге нису знали где могу да запале свеће и однесу цвеће.

29. 09. 2022. у 18:04 >> 18:07

Коментари (0)

ЈЕДАН ЛАНАЦ – ТРИ СЈАЈНА ХОТЕЛА: Одаберите Xanadu у Белеку или Бодруму сад, а оним у Макадију обрадујте себе у сред зиме