ИЗГРАДЊА НОВЕ СПОРТСКЕ ХАЛЕ У ШТРПЦУ: Ракић и Јевтић потписали меморандум, објекат вреди 200.000 евра

Д. Зечевић

16. 02. 2022. у 15:33

МЕМОРАНДУМ о изградњи модерне спортске хале која ће се налазити на плацу истуреног објекта ОШ ”Стаја Марковић” у селу Горња Битиња у општини Штрпце потписали су данас министар за заједнице и повратак, Горан Ракић и градоначелник Општине Штрпце, Далибор Јевтић.

ИЗГРАДЊА НОВЕ СПОРТСКЕ ХАЛЕ У ШТРПЦУ: Ракић и Јевтић потписали меморандум, објекат вреди 200.000 евра

Фото: Д. З.

Како се наводи у саопштењу Министарства за повратак и заједнице, Спортска хала вредности од преко 200 000 евра биће у потпуности финансирана средствима Министарства за заједнице и повратак, а објекат од 600 метара квадратних ће бити такође и опремљен спортским реквизитима. Почетак изградње је предвиђен за пролеће.

Фото: Д. З.

Након потписивања Меморандума двојица званичника су истакла да је пројекат значајан јер ће спортску халу сем ученика ове школе моћи да користе клубови из општине Штрпце као и сви спортисти којима ће на овај начин бити побољшани услови за рад и тренинге.

- Ако желите здраву и успешну омладину морате им обезбедити и услове за то. Ми смо схватили значај изградње овог објекта и без оклевања смо подржали реализацију пројекта. Ово је само мали део пројеката које планирамо да реализујемо у овој години а сви они ће бити усмерени на боље услове у образовању, спорту, здравству, генерално у свакодневном функционисању грађана - казао је министар за заједнице и повратак Горан Ракић.

Фото: Д. З.

Градоначелник Општине Штрпце, Далибор Јевтић је по потписивању Меморандума истакао да се дата обећања реализују и да ће општина Штрпце у будућности у сваком сегменту бити развијенија.

Фото: Д. З.

- Много тога је урађено у прошлости али такође желим да још јаче наставимо са развојем Штрпца у наредном периоду. Помоћ попут ове нам је значајна, хвала министарству и министру Ракићу који је одмах изашао у сусрет након мог предлога. Нећу оклевати да покуцам на сва врата како би Штрпце и инфраструктурно и сваком другом погледу било општина за пример- рекао је Јевтић. На састанку је истакнуто да ће Министарство за заједнице и повратак и Општина Штрпце и у будућности блиско сарађивати на пољима значајним за бољи живот грађана.

БОНУС ВИДЕО: БИЈУ РАФАЛИ, ПСУЈУ НАМ МАЈКУ СРПСКУ - Потресна исповест старице из Рудара

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ЈЕЛЕНА ИЗГУБИЛА 2 БЕБЕ ЗБОГ СТРЕСА Трагедија Карлеуше: Србија ми је убила недужна бића, то никад нећу опростити!