РАСПИСАНИ КОНКУРСИ: За област заштите животне средине у Суботици

Ј. Л.

07. 02. 2022. у 14:55

У СУБОТИЦИ су данас расписани јавни конкурси за финансирање и суфинансирање пројеката удружења грађана у области заштите животне средине и сви заинтересовани своје предлоге могу да пошаљу до 28. фебруара.

РАСПИСАНИ КОНКУРСИ: За област заштите животне средине у Суботици

Фото Ј. Лемајић

Као и лани, удружењима грађана биће доступно 2,5 милиона динара, а сваки пројекат може да добије највише 150.000 динара.

Како објашњава Жика Рех, конкурси су подељени у четири тематске целине, односно области у којима грађани могу да дају највише доприноса.

-То су унапређење квалитета ваздуха, кроз промовисање одрживих видова грејања, енергетске ефикасности и одржавање индивидуалних ложишта, унапређење система управљања отпадом, путем промовисање компостирања у кућама, с обзиром да је највећи део отпада органског порекла – објашњава Рех.  - Такође, природне вредности су увек актуелна тема, као и остале теме везане за обележавање датума и манифестација. С обзиром да је конкурс ове године расписан раније, удружења ће моћи адекватно да обележе значајне датуме из области животне средине, као што су Дан планете земље и Светски дан заштите животне средине.

Конкурсна документација се може преузети на сајту Града Суботице - одељак „Конкурси и огласи“ и део „Заштита животне средине“ - одељак „Огласна табла“.  Ранг-листа ће бити објављена 9. марта, после чега удружења имају на увид документацију и право жалбе, те ће коначнао одлука бити донета до краја марта. Рок за реализацију пројеката је 1. децембар.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ЦЕО ГОВОР ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Дајте да покушамо да сачувамо мир - не дајући ни срце, ни душу, ни кичму наше земље и нашег народа

ЦЕО ГОВОР ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Дајте да покушамо да сачувамо мир - не дајући ни срце, ни душу, ни кичму наше земље и нашег народа

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обратио се данас народу окупљеном на Тргу Светог Ђорђа у Сомбору, на централној државној манифестацији поводом обележавања Дана сећања на страдале у НАТО агресији 1999. године. Његов говор преносимо у целости.

24. 03. 2023. у 20:48

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

РУСКИ министар одбране Сергеј Шојгу упозорио је данас да ће муниција са осиромашеним уранијумом, коју Велика Британија планира да пошаље Украјини, озбиљно негативно утицати на здравље украјинских војника који је буду користили, као што је то био случај са војницима НАТО-а на Косову и Метохији 1999. године.

22. 03. 2023. у 09:08

ХРВАТ СЕ ПОЛИО БЕНЗИНОМ И ЗАПАЛИО ЗБОГ ДРЉАЧЕ: Целог живота се борим против Срба, а он пева у мом селу! Бора није могао да разуме мржњу

ХРВАТ СЕ ПОЛИО БЕНЗИНОМ И ЗАПАЛИО ЗБОГ ДРЉАЧЕ: "Целог живота се борим против Срба, а он пева у мом селу!" Бора није могао да разуме мржњу

ХРВАТ Стојан Целишчак (1970), учесник рата у којем се распала бивша Југославија, полио се бензином, а потом запалио у знак протеста јер је познати српски певач Бора Дрљача, имао концерт у његовом родном месту Лепавина, надомак Костајнице.

25. 03. 2023. у 14:45

Коментари (0)

У СТВАРНОМ ЖИВОТУ НЕ БИ БИЛО МОГУЋЕ: Гледаоцима Бољег живота није сметало