ПРЕМИНУЛА ТРИ ПАЦИЈЕНТА У ЈЕДНОМ ДАНУ: Корона пресек за Горњи Милановац

М. БОШЊАК

29. 01. 2022. у 14:04

ТРИ су нажалост смртна исхода у једном дану, изазвана вирусом корона, у Ковид зони Опште болнице у Горњем Милановцу: преминули пацијенти били су годишта 1935., 1946. и 1948.

ПРЕМИНУЛА ТРИ ПАЦИЈЕНТА У ЈЕДНОМ ДАНУ: Корона пресек за Горњи Милановац

Фото: М. Бошњак

Сва три су, према званичном извештају те болнице, били невакцинисани против ковида-19.

У тој „црвеној“ зони тренутно се лечи 29 пацијената.

- Код њих 26 потврђен је вирус корона, троје има негативне резултате теста. У протекла 24 сата, у нашу болницу примљено је пет особа са симптомима који указују на вирус корона, један пацијент превежен је у Ковид болницу у Крушевац, два су отпуштена на кућно лечење - изјавио је данас др Предраг Шутић, в.д. директора те болнице.

Дом здравља у Горњем Милановцу, ни данас, као уосталом током више седмица унатраг, у данима викенда или празника, званично не потврђује број особа, регистрованих на заразу корона вирусом. Ова установа те податке углавном саопштава првог идућег радног дана, након викенда или празника.

Од марта 2020. године, то јест од званичног почетка епидемије ковида-19 до данас, у Рудничко-таковском крају преминуло је 208 особа. У целом том периоду, корона вирусом укупно их је, према досадашњим званичним подацима, заражено 8.439. Од тог броја, само од почетка августа прошле 2021. године до данас, оболело је њих 5.092, од којих 775 деце.

БОНУС ВИДЕО - Како је породиљама оболелим од корона вируса?

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)