САВРЕМЕНА ШКОЛА ЗА 21 ВЕК: Свечано отворена реконструисана зграда Гимназије у Прокупљу (ФОТО)

Д.Зечевић

28. 01. 2022. у 16:22

РЕКОНСТРУИСАНА зграда Гимназије у Прокупљу свечано је отворена данас након завршетка радова које је финансирала Влада Републике Србије, а чија вредност износи око 320 милиона динара.

САВРЕМЕНА ШКОЛА ЗА 21 ВЕК: Свечано отворена реконструисана зграда Гимназије у Прокупљу (ФОТО)

Фото: Д.Зечевић

Званичном отварању школе у новом, реконструисаном издању, присуствовали су народни посланик др Дарко Лакетић, градоначелник Прокупља Милан Аранђеловић, начелник Топличког округа Златан Миљковић, представници Школске управе Ниш, локалне самоуправе, професори и ученици.

-Данас је велики дан за наш град, јер је завршен један велики пројекат. У реконструкцију Гимназије сви смо уложили велики напор да добије изглед какав и заслужује. Посебно се овом приликом захваљујем нашем народном посланику др Дарку Лакетићу који је помогао реализацију овог великог и значајног пројекта за наш град.

Фото: Д.Зечевић

 

Уложена средства од 320 милиона ће се дупло вратити и то је оно што је држава препознала као примарни циљ- рекао је градоначелник Прокупља Милан Аранђеловић напомињући да је Канцеларија за управљање јавним улагањима овакав пројекат препознала као значајну потребу града Прокупља и развоја образовња у овом граду. Он је изразио задовољство што је школа добила и модерне спортске терене, савремено опремљене кабинете за наставу стручних предмета и комплетно нову столарију.

-У новим, савременим условима и пријатном окружењу за рад, наши ученици, који иначе постижу изванредне резултате и учествују на разним такмичењима, имаће још већи подстицај за рад и још боље успехе.

Сматрам да је наш задатак да очувамо традицују културног и просветног седишта у Топлици и да вођени визијом наше школе унапредимо квалитет образовно васпитног процеса, посвећени нашим ученицима и нашој будућности-истакла је обраћајући се присутнима в.д.директорка Гимназије Драгана Коцић захваливши се свима који су допринели да Гимназија има леп и модеран изглед какав и доликује школи у 21. веку.

Успешни

Истичући да је прокупачка Гимназија увек била најеминентнија образовна установа у Топличком округу,в.д .директора Драгана Коцић подсетила је да је у својој дугогодишњој историји ова Гимназија изнедрила многе успешне људе који данас прослављају школу у Србији и у свету, као што су академик Војин Шуловић, др Братислав Велимировић, др Радивоје Илић, глумац Драгутин Добричанин, кларинетиста Божидар Боки Милошевић и многи други.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ПАРАЋИНЦЕ ОДУШЕВИО ВЕЛИША: Бик и даље апсолутна атракција пољопривредног сајма