ПРОМОЦИЈА “ТОПЛИЧКОГ ЗБОРНИКА”: У прокупачком Народном музеју “Топлице”

Д.З.

28. 01. 2022. у 15:27

У НАРОДНОМ музеју Топлице у Прокупљу, данас је одржана промоција шестог броја часописа „Топлички зборник“, чији су издавачи Народни музеј Топлице и Историјски архив Топлице, под покровитељством Града Прокупља.

ПРОМОЦИЈА “ТОПЛИЧКОГ ЗБОРНИКА”: У прокупачком Народном музеју “Топлице”

Фото: Град Прокупље

О новом издању „Топличког зборника“ говорио је историчар, професор Саша Станојевић, који је овом приликом истакао да се овај часопис од прошле године налази на листи часописа Министарства просвете, науке и технолошког развоја, што је од великог значаја за његов будући квалитет, али и обавеза за још садржајнији и квалитетнији рад на њему.

- Топлички зборник има мултидисциплинарни карактер, иако у њему доминирају историографски радови. Осим радова из историје, присутни су и радови из лингвистике, историје уметности, социологије, архитектуре и других сродних наука - истакао је професор Станојевић нагласивши да је часопис посвећен топличком крају и да садржи преко стотину радова.

Фото: Град Прокупље

Како је рекао, међу темама су Топлички устанак, битка на Плочнику, топонимија топличких села, Гвоздени пук и друге сродне теме о којима су поред историчара из Топличког краја говорили и историчари из разних крајева Србије.

Иначе, промоција часописа одржана је у складу са прописаним епидемиолошким мерама, уз присуство представника Града Прокупља, члана Градског већа за културу, Милице Ерић, представника установа културе, историчара.

БОНУС ВИДЕО: 

Заједно после 40 година: Милица Милојевић пронашла сина Млађана

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)