ЧУДЕСНИ СВЕТ МАШТЕ И ЧАРОЛИЈА: Кинески фестивал светла у Новом Саду и Београду

С. Б.

28. 01. 2022. у 13:46

„КИНЕСКИ фестивал светла“ у Србији, уз чаробну инсталацију лампиона којом се званично прославља кинеска Нова година код нас, у свом чевртом издању од 31. јануара до 13. фебруара обасјаће Нови Сад и Београд

ЧУДЕСНИ СВЕТ МАШТЕ И ЧАРОЛИЈА: Кинески фестивал светла у Новом Саду и Београду

Ђ.Томић

Традиционалну светлосну чаролију у новосадском Лиманском парку и Сава Променади испред Галерије у Београду, организује “Балканополис центар за модерну традицију”, под генералним покровитељством Владе Републике Србије и Града Новог Сада, уз покровитељство града Београда и подршку амбасаде Народне Републике Кине у Србији.

Иницијатор и оснивач фестивала, наш истакнути уметник Слободан Тркуља, који ужива велику популарност у Кини и ради на културној размени између две земље, наглашава да овогодишњи фестивал доноси још више радости и светлости, као и бројне новине.

- И ове године ћемо уз фантастичне светлосне инсталације дочекати кинеску Нову годину у Београду и Новом Саду и на тај начин допринети још већем зближавању народа Србије и Кине које вежу традиционално пријатељство и изузетно блиски односи- каже Тркуља.- Радује ме што се традиција наставља и што све више људи привлачи шарена поставка која подсећа на свет кинеских бајки. „Кинески фестивал светла“ ће и овог пута бити права прилика да са породицом и драгим пријатељима прошетате и на сигуран и безбедан начин посетите свет креативне игре светла.

СВЕТЛОСНИ ПЛЕС

- Један од фаворита посетилаца биће музичко-светлосне интерактивне газилице, које ће посетиоци активирати плешући по њима у Галерији код улаза 5, а новину у Београду представљаће и импозантна “Лептирова крила” . Лимански парк у Новом Саду светлеће као никада уз два кинеска змаја, животињско царство, магичне јелене, чаробне рибе и многе друге атрактивне светлосне инсталације – каже Јелена Галетин из организације фестивала и наглашава да је светлосни спектакл креирала једна од водећих светских компанија за израду уметничких лампиона из кинеске провинције Сечуан.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)