МИЛОШЕВ ПЛАЧ ОЖИВЕО СЕЛО: После дуже од деценије, новорођенче стигло у забит Чагровац на Сувој планини

Д. АЛИХОЏИЋ

28. 01. 2022. у 07:39

ЗАБАЧЕНО и готово опустело сувопланинско село Чагровац богатије је за још једног становника, јер су Ирена Митић (18) и њен невенчани супруг Мартин Османовић (21) добили сина - Милоша.

МИЛОШЕВ ПЛАЧ ОЖИВЕО СЕЛО: После дуже од деценије, новорођенче стигло у забит Чагровац  на Сувој планини

Ирена и Мартин са бебом / Фото Д. Алихоџић

Беба је превремено рођена 22. децембра прошле године, па сада има само само 1.900 грама, али је здрава, па су родитељи пресрећни, а матичарка Сузана Савић посебно наглашава да је овде ово прва принова после дуже од деценије.

А, радост у Османовићима је немерљива и миљеник свих расте у дому подно Суве планине који су добили захваљујући баки Горици која је реадмисијом враћена из Немачке, па су јој хуманитарне организације обезбедиле кров над главом управо у Чагровцу.

- Једва смо се скућили, било је проблема да нас домаћи прихвате јер смо једина ромска породица у селу. Није било лако ни да добијемо прикључак за воду, али су се добри људи ангажовали и ускоро би то требало да буде решено - вели Горица Османовић, захвална Патронажној служби која их редовно посећује, иако живе у забити.

У међувремену, млада мајка Ирена бебу, коју је родила у осмом месецу трудноће, не испушта из наручја и задовољна је како напредује. Деда Мирољуб још не сме да је узме у руке, али је задужен за сушење Милошевих бенкица...

ОГРЕВ

ОСМАНОВИЋИ су вредни и не чекају милостињу, али признају да нису успели да обезбеде довољно огрева. Срећом, председник Општине у Гаџином Хану Милисав Филиповић каже да локална самоуправа неће дозволити да беби буде хладно...

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)