БЕСПЛАТАН ПРЕВОЗ ЗА НАЈМЛАЂЕ И НАЈСТАРИЈЕ: У Зрењанину се у градским и приградским аутобусима без надокнаде вози 10 категорија грађана

Б. Грујић

26. 01. 2022. у 06:21

КОРОНА је десетковала градски и приградски превоз у Зрењанину, али градски оци нису смањивали број суграђана који се бесплатно возе.

БЕСПЛАТАН ПРЕВОЗ ЗА НАЈМЛАЂЕ И НАЈСТАРИЈЕ: У Зрењанину се у градским и приградским аутобусима без надокнаде вози 10 категорија грађана

Фото Новости

И даље у граду на Бегеју градске аутобусе без накнаде користи десет категорија Зрењанинаца.

Тако повластицу да бесплатно користе превоз у градском аутобуском саобраћају имају ученици - основци и средњошколци, пензионери и корисници инвалидске пензије, особе са инвалидитетом, пацијенти на дијализи, суграђани са трансплантираним органима, ратни и мирнодопски војни и цивилни инвалиди рата, вишеструки добровољни даваоци крви и даваоци органа.

-Град Зрењанин, у изузетним ситуацијама може донети појединачна решења у појединим специфичним случајевима и одобрити право на повлашћен превоз и кориснику који није обухваћен неком од поменутих категорија, а за које се, на основу стручне процене и утврђеног чињеничног стања, сматра да би било оправдано признати ово право - истиче градоначелник Зрењанина Симо Салапура, не скривајући задовољство што градски аутобуски превоз функционише без великих проблема.

Фото Новости

Како истичу у "Нет бусу", градском аутобуском превознику, корона је утицала да знатно опадне фреквенција путника у међуградском и градском превозу. Посебно се то осећа у приградском саобраћају, па није реткост да са станице крене аутобус са једним путником.

- Број путника у градском превозу смањен и до 30 одсто. Људи се једноставно мање крећу, осим ученика и запослених, пензионери и остале категорије путника мање користе градски аутобуски превоз, али ми линије редовно држимо - каже Горан Аграмовић, руководилац транспорта у овом градском превозничком предузећу.

- Не можемо да не истакнемо ни да је тренутно велика јагма за возачима аутобуса, а већина њих неће да ради за плату нижу од 100.000 динара месечно.

НОВЕ ЛИНИЈЕ И ВОЗИЛА

И ПОРЕД бројних проблема, који су присутни годинама, а нарочито у последње две, откако је пандемијаукочила аутобусе, "Нет бус" је у Зрењанину, на иницијативу града, покренуо две нове линије, између градских насеља Граднулица - Дуваника и Фабрика станица - Мужљанска колонија. Набављено је пет нових, мањих аутобуса, којима ће се појачати интензитет саобраћаја у градском и приградском аутобуском саобраћају.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ШТИТЕ БИЉКЕ ОД СУНЧЕВИХ ЗРАКА: Технолошка школа из Параћина освојила друго место на државном такмичењу ученичких компанија (ФОТО)